ÎCCJ a ridicat parţial sechestrul asigurator în cazul lui Sebastian Vlădescu, în dosarul Rompetrol 2 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

ÎCCJ a ridicat parţial sechestrul asigurator în cazul lui Sebastian Vlădescu, în dosarul Rompetrol 2

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) au admis, miercuri, contestaţia formulată de Sebastian Vlădescu în dosarul Rompetrol 2 şi au dispus să fie ridicat parţial sechestrul asigurator instituit de DIICOT, mai exact pe suma necesară pentru plata unei rate la bancă.

" Desfiinţează, în parte, ordonanţa atacată, numai în ceea ce priveşte dispoziţia de instituire a măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei necesară achitării ratei lunare aferente contractului de credit pentru nevoi personale nr......încheiat cu CEC Bank S.A. şi, în consecinţă: Dispune ridicarea parţială a măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumelor de bani aflate cu care va fi alimentat contul bancar nr. ....., deschis la CEC Bank S.A. pe numele suspectului Vlădescu Sebastian Teodor Gheorghe, în limita sumei ce reprezintă contravaloarea ratei lunare stabilită prin contractul de credit pentru nevoi personale nr. .......încheiat cu această bancă", se arată în decizia de miercuri a ÎCCJ.

Practic, judecătorii au admis contestaţia formulată de fostul ministru, hotărârea de miercuri fiind definitivă.

DIICOT a început urmărirea penală faţă de foştii miniştri Sebastian Vlădescu, Mihai Tănăsescu, Dan Ioan Popescu şi Gheorghe Pogea , instituind sechestru asigurator pe bunurile acestora, pe 17 iunie. Cei patru sunt cercetaţi pentru constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi complicitate la delapidare în dosarul Rompetrol 2.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro