Mergi la conţinutul principal

Închisoare pentru individul care a încercat să îşi violeze fiica

După ce şi-a terorizat fiica de numai 13 ani, luni la rând, Ion Daniliuc, din comuna Gropeni, şi-a primit pedeapsa. Judecătoria Brăila l-a condamnat la 3 ani închisoare pe tatăl care i-a distrus viaţa propriei fete, el fiind judecat pentru tentativă de viol în formă continuată. "Condamnă inculpatul la pedeapsa de 3 ani închisoare, menţine starea de arest preventiv a inculpatului", se arată pe site-ul instanţei. Pedeapsa nu este însă definitivă, în cauză fiind deja formulat apel de către cel condamnat.
Începând cu septembrie 2013, Ion Daniliuc a început să îşi batjocorească fata de 13 ani , în condiţiile în care aceasta avea grijă de cei trei frăţiori mai mici, mama lor fiind plecată în străinătate. Victima a fost ameninţată că, dacă va povesti cele întâmplate, ea şi fraţii mai mici vor ajunge la un cămin de orfani. Cazul "Daniliuc" a ajuns în atenţia anchetatorilor în aprilie 2014, când poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu tentativele de viol asupra copilei.
La solicitarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, în ziua de 23 aprilie 2014, Judecătoria Brăila a dispus arestarea preventivă a inculpatului Ion Daniliuc, în vârstă de 49 de ani. Potrivit anchetatorilor, începând cu septembrie 2013 şi până pe data de 13 aprilie 2014, Ion Daniliuc a exercitat acte de presiune psihică asupra fiicei sale minore D.A., în vârstă de 13 ani, pentru a o determina să întreţină raporturi sexuale cu el. Mai mult, monstrul cu chip de tată, spuneau anchetatorii, "a ameninţat-o în mod repetat pe fiica sa că, dacă nu va întreţine relaţii sexuale cu el, se va sinucide, motivând gestul său prin aceea că s-a îndrăgostit de ea". Daniliuc i-a spus fetiţei că, dacă va povesti cuiva cele întâmplate, el va ajunge la închisoare, iar ea şi fraţii mai mici (două surori şi un frate) vor fi instituţionalizaţi. La un moment dat însă, fata batjocorită s-a plâns unei prietene despre calvarul prin care trecea şi aşa a ieşit totul la iveală. Daniliuc nu era la prima confruntare cu legea, el având antecedente penale. În anii 80, bărbatul a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru crimă. Cel în cauză a fost trimis în judecată de procurori, pentru tentativă la viol, în iunie 2014.
În primăvara anului trecut, după ce tatăl lor a fost arestat preventiv, copiii cu vârste cuprinse între 5 şi 13 ani au ajuns la Centrul de plasament în regim de urgenţă pentru copilul abuzat, neglijat şi exploatat Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro