Înfrângere pentru România, înainte de preliminariile pentru Cupa Mondială | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Înfrângere pentru România, înainte de preliminariile pentru Cupa Mondială

Naţionala de fotbal a României a fost învinsă de Slovenia cu scorul de 4-3 (1-0), miercuri seara, pe stadionul Stozice din Ljubljana, într-un meci amical, ultimul înainte de debutul selecţionatei naţionale în preliminariile pentru calificarea la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal din Brazilia, care va avea loc în 2016. Pentru gazde au înscris Bostjan Cesar (4), Zlatko Dedic (51 - penalty, 60) şi Andraz Kirm (69), în timp ce golurile echipei noastre au fost marcate de Paul Papp (56), Gabriel Torje (68 - penalty) şi Gheorghe Grozav (79).
Slovenia a deschis rapid scorul, în min. 4, după o fază prelungită de atac, fundaşul Bostjan Cesar marcând cu capul de lângă Găman, în urma centrării lui Kirm. Tricolorii au avut câteva acţiuni destul de modeste de atac, cele mai bune ocazii fiind irosite de Marica (9), şut din întoarcere peste poartă, şi Torje (16), şut din unghi peste poartă. Slovenia a legat mai bine jocul şi a mai ratat ocazii bune la poarta lui Lobonţ, prin Cesar (20), lovitură de cap care a trimis balonul peste transversală, şi Kirm, în două rânduri, când a trimis un lob prea scurt pentru portarul Lobonţ (22), iar apoi când a ratat şutul din 6 metri (24), potrivit Agerpres.
După pauză, România a părut ceva mai ofensivă, după un şut de la distanţă al lui Papp (47), reţinut de Handanovic, şi un gol anulat lui Marica, pentru henţ (47). Totuşi, Slovenia a ratat o mare ocazie prin Kurtic (49), când Lobonţ a salvat golul la lovitura de cap a slovenului. Gazdele au majorat diferenţa prin Dedic, dintr-un penalty (51), venit după o gafă a lui Chiricheş, care l-a faultat pe Birsa în careu.
România a redus din diferenţă în min. 56, când Papp a reluat în plasă centrarea trimisă de Torje din lovitură liberă. Dedic a refăcut avantajul gazdelor la scurt timp, tot prin Dedic, cu un şut la colţul lung, apărarea tricoloră fiind prinsă din nou pe picior greşit.
Torje a punctat din nou pentru naţionala României (68), dintr-un penalty venit în urma unui fault al portarului Handanovic asupra lui Tănase, lansat excelent de Bourceanu. Apărarea noastră a fost surprinsă avansată şi Kirm (69) a marcat al patrulea gol al gazdelor. România a avut o posesie mai bună şi a reuşit să puncteze din nou în min. 79, prin Grozav, care a trimis în poartă mingea întoarsă excelent de Marius Niculae.
Deşi a căutat egalarea, echipa antrenată de Victor Piţurcă nu a reuşit acest lucru şi a pierdut un meci în care a dovedit carenţe mare în apărare.
Partida cu Slovenia, care înseamnă primul succes pentru selecţionerul Slavisa Stojanovic, la al patrulea său meci de la instalare, a fost ultimul test pentru cele două echipe înaintea debutului în preliminariile Cupei Mondiale din 2014. România va juca primul meci cu Estonia, pe 7 septembrie, la Tallinn.

Piţurcă: Mă îngrijorează golurile primite uşor

După meci, selecţionerul Victor Piţurcă a declarat că echipa României a pierdut categoric amicalul cu Slovenia, în ciuda scorului strâns, 3-4, precizând că este îngrijorat în perspectiva debutului în preliminariile Cupei Mondiale de golurile primite uşor în meciul de la Ljubljana.
"Acest ultim test l-am pierdut categoric, chiar dacă scorul a fost 4-3. Unii jucători nu au început campionatul, dar şi ceilalţi care au meciuri în picioare nu au fost ceea ce trebuia. S-au comis greşeli impardonabile, de plasament... Într-un meci e posibil să mai comiţi erori, dar greşelile de plasament, de ordin tactic nu ar trebui să se facă la nivelul acesta. E îmbucurător că am reuşit să dăm trei goluri. Asta mi-am şi dorit, să înscriem o dată sau de două ori în perspectiva meciului cu Estonia, dar îmi dau de gândit golurile uşor primite. Mereu vor fi lucruri de pus la punct, dar uitaţi că nu mai avem când. Meciul cu Estonia se apropie rapid şi dacă nu îl câştigăm, vom avea probleme. Dacă vrem să ne calificăm la Mondial, trebuie să învingem în acest meci. Nu mi-a plăcut nimeni în mod special, poate acest puşti, Gicu Grozav, care a reuşit să înscrie din nou. Eu sper că ne vom prezenta mai bine cu Estonia, cred că aşa va fi", a declarat Piţurcă, citat de prosport.ro.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro