Și deținuții au început școala | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Și deținuții au început școala

• luni, 9 septembrie, la Penitenciarul Brăila a avut loc deschiderea anului școlar 2024-2025, fiind înscrise la cursuri aproximativ 120 de persoane private de libertate din cadrul unității • profesori de la Şcoala Generală ”Nikos Katzantzakis” Brăila şi Colegiul Tehnic ”Costin D. Neniţescu” vor asigura organizarea cursurilor de şcolarizare în unitate, la nivel primar, gimnazial şi liceal

 

În cadrul Penitenciarului Brăila a avut loc festivitatea de deschidere a anului școlar 2024-2025, în data de 9 septembrie. Au fost înscrise aproximativ 120 de persoane private de libertate din cadrul unității de detenție.

Potrivit datelor transmise de purtătorul de cuvânt al instituției, agent principal Cosmin Nicoară, evenimentul s-a desfășurat împreună cu personalul didactic într-o atmosferă solemnă, subliniind importanța educației în reintegrarea socială. Directorul Penitenciarului Brăila, comisar șef de poliție penitenciară Horia Huluba a transmis mesajul oficial al Directorului General al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP), prin care se arată susținerea tuturor persoanelor private de libertate care au ales să parcurgă această etapă importantă de învățare. Totodată, ANP a transmis mulțumiri profesorilor pentru dedicarea și disponibilitatea de a fi parte activă a procesului de învățământ destinat persoanelor private de libertate.

De asemenea, în cadrul evenimentului, directorul Adjunct pentru Reintegrare Socială, comisar Valentin Perianu le-a transmis un mesaj elevilor: „Educația este un pilon esențial în procesul de reintegrare socială. Prin participarea la școală, persoanele private de libertate își construiesc nu doar cunoștințele, ci și încrederea necesară pentru a se putea reintegra în societate. Vă dorim mult succes și vă încurajăm să folosiți această oportunitate pentru a vă transforma viitorul!”

După cum se arată în comunicatului de la Penitenciarul Brăila, Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila împreună cu Şcoala Generală ”Nikos Katzantzakis” Brăila şi Colegiul Tehnic ”Costin D. Neniţescu” vor asigura organizarea cursurilor de şcolarizare în unitate, astfel urmând a se desfăşura cursuri de instruire şcolară de nivel primar, gimnazial şi liceal pentru deținuți. Este de menționat faptul că structura anului școlar este identică cu cea din şcolile sistemului naţional de învăţământ. Preotul capelan al Penitenciarului Brăila – Neagu Vasile Marian, a binecuvântat evenimentul.

”Penitenciarul Brăila rămâne angajat în sprijinirea educației și formării continue a persoanelor private de libertate, considerând că aceasta este o componentă vitală în transformarea personală și profesională a acestora. Dorim să mulțumim pe această cale cadrelor didactice participante”, au mai spus reprezentanții penitenciarului.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro