„Acest spațiu nu există”. Vernisaj la Galeria „Gheorghe Naum” | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Acest spațiu nu există”. Vernisaj la Galeria „Gheorghe Naum”

• evenimentul are loc joi, 3 octombrie, ora 18:00, în prezența artistei Andreea Gabriela Tudor • curator al expoziției care va putea fi vizitată până pe 3 noiembrie este Fatme Nistoroi, muzeograf în cadrul Muzeului Brăilei „Carol I” - Serviciul Relații cu Publicul

 

Muzeul Brăilei „Carol I” îi invită pe brăileni în după-amiza zilei de joi, 3 octombrie, începând cu ora 18:00, la vernisajul expoziției de artă vizuală „Acest spațiu nu există”, a artistei Andreea Gabriela Tudor. Evenimentul va avea loc la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei (Piața Traian nr. 3, intrarea prin Calea Galați). Curator: Fatme Nistoroi, muzeograf (Serviciul Relații cu Publicul al Muzeului Brăilei „Carol I”).

„Demersul expozițional chestionează concepte precum memorie, spațiu și identitate. Urmărind o aparentă intenție documentară, imaginile sunt, de cele mai multe ori, construcții regizate care explorează tema identității, în raport cu efectele trecerii timpului. Imaginea sinelui este construită, astfel, în raport cu imaginea celuilalt - acesta fiind „familia”. Dimensiunea narativă a lucrărilor este înțeleasă și din perspectiva scenografiei propuse de artistă, care, prin asocieri diverse de elemente, fie acestea fotografii, obiecte personale sau documente, reușește cumva să diminueze granițele dintre real și imaginar. Perspectiva devine simbolică, detașându-se de natura percepută”, a precizat curatorul expoziției.

Andreea Gabriela Tudor (n. 2001, Brăila) este licențiată în Arte Vizuale, Secția Pictură, în cadrul Facultății de Arte de la Universitatea „Dunărea de Jos” Galați. Este absolventă a două programe de master, Studii Culturale și Pictură, la Universitatea din București, respectiv Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, iar în prezent a început studiile la Școala Doctorală de Arte Vizuale, în cadrul Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași.

Expoziția „Acest spațiu nu există” va putea fi vizitată la Galeria „Gheorghe Naum” a Muzeului Brăilei „Carol I” de miercuri până duminică inclusiv, între 3 octombrie și 3 noiembrie.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro