15.000 euro pentru a putea merge din nou | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

15.000 euro pentru a putea merge din nou

15.000 euro - o suma enorma pentru unii care nu-si permit sa o stringa nici intr-o viata, maruntis pentru altii care arunca acesti bani de citeva ori pe an, pentru a-si schimba masina demodata sau pentru a cumpara roti de rezerva la limuzina. Pentru un brailean de 37 de ani, paralizat in urma unui accident rutier, acesti bani reprezinta o viata noua, reprezinta contravaloarea unei operatii pe coloana datorita careia ar putea merge din nou.
Dan Vasilescu, tata a doi copii minori, a suferit fractura la coloana vertebrala in septembrie 2005, cind, aflat la volanul unui autoturism al firmei la care era angajat, s-a tamponat frontal cu o alta masina, pe Soseaua Dig Braila-Galati. A fost transportat in stare critica la o clinica din Capitala, unde a ramas internat pina la inceputul acestui an. Intrucit pacientul are maduva sectionata, specialistii bucuresteni nu i-au dat nici o sansa de recuperare, sfatuindu-l sa se obisnuiasca cu ideea ca nu va mai merge niciodata si ca va trai restul vietii in carucior. Luna aceasta, viata lui Dan a luat o noua turnura, iar speranta ca va putea pasi din nou a inceput sa capete contur: sotia sa a reusit sa ia legatura cu medicii de la o clinica din China, care au repus pe picioare numerosi pacienti din intreaga lume, tratindu-i cu celule stem recoltate de la embrioni.
"Sotia a trimis prin e-mail medicilor din Shen Zhen documentele medicale eliberate de doctorii romani, iar dupa citeva zile a primit raspuns, ca se poate efectua operatia, sansele de recuperare fiind foarte mari. Nu as fi apelat la mila nimanui daca as fi avut banii necesari interventiei, insa nu-i am si imi doresc sa merg din nou", ne-a marturisit, ieri, Dan Vasilescu.
In aceeasi clinica din China a fost operat, in urma cu doua luni, un alt roman - Razvan Iordache, 27 ani, din Cimpina -, care isi rupsese gitul si era paralizat de 11 ani. Desi zacuse aproape jumatate din viata imobilizat la pat, dupa tratament acesta a inceput sa mearga si sa-si miste bratele, iar acum este aproape la fel ca inainte de tragicul eveniment.
Pentru efectuarea operatiei, Dan Vasilescu are nevoie de 15.000 euro, bani care ar asigura atit costul interventiei, cit si spitalizarea si transportul in China. Brailenii care ar putea sa-i intinda o mina de ajutor barbatului de 37 de ani care spera sa mearga din nou pot efectua donatii in euro in contul RO79RZBR0000060005661928, sau in lei in contul nr. RO52CECBR0102RON0113014, iar pentru detalii pot telefona la nr. 0740-170.805.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro