17.000 lei pentru achizitionarea unui tractor nou | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

17.000 lei pentru achizitionarea unui tractor nou

Agricultorii care au un tractor vechi de 12 ani sau mai mult, pot beneficia de o prima de 17.000 lei (170 milioane de lei vechi), daca il duc la casat, pentru a-si achizitiona unul nou. Guvernantii le acorda si fermierilor aceasta facilitate similara cu cea din deja consacratul program "Rabla", de inlocuire a masinilor uzate. Potrivit Legii 10/2008, promulgata deja de presedintele Romaniei, va putea incasa prima de 17.000 lei orice proprietar sau mostenitor al unui proprietar de tractor uzat, care intruneste urmatoarele conditii: s-a inscris la un producator validat pentru achizitionarea unui tractor nou; a predat tractorul uzat spre casare unui operator economic autorizat sa desfasoare activitati de colectare a vehiculelor scoase din uz si a obtinut un certificat de distrugere a vechiului tractor; a radiat tractorul uzat; achizitioneaza un tractor nou de la producatorul validat la care s-a inscris. Producatorii validati sint companiile producatoare, importatoare sau distribuitoare de tractoare care primesc acceptul participarii la acest program din partea Administratiei Fondului de Mediu. In acceptiunea Legii 10/2008, prin tractor uzat se intelege "orice tractor care apartine unei persoane fizice avind domiciliul sau resedinta in Romania, cu o vechime egala sau mai mare de 12 ani de la data fabricatiei, care contine cumulativ urmatoarele componente esentiale: motorul, transmisia, trenul de rulare, caroseria, sasiul, precum si echipamentele electronice de gestionare a functiilor vehiculului si dispozitivul catalizator, daca acestea au fost prevazute din fabricatie".
Informatiile de mai sus au aparut in presa centrala, insa, la nivel local, nu se stiu prea multe amanunte despre metodologia practica de aplicare a programului de inlocuire a tractoarelor uzate. Reprezentantii Agentiei pentru Protectia Mediului Braila ne-au declarat ca asteapta, inca, lamuriri de la guvernanti despre impolementarea sa. Nici la nivelul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Braila nu se stiau mai multe amanunte. In schimb, Corneliu Closca, patronul "Miorita Com" SRL, firma braileana autorizata sa dezmembreze masini uzate, si-a declarat disponibilitatea de a prelua tractoarele vechi, asa cum a preluat si autoturismele uzate, incluse in programul "Rabla". "In momentul de fata, sintem singura firma din Braila autorizata pentru o astfel de activitate. Anul trecut, am primit la dezmembrat 1.100 de masini si avem spatiul necesar pentru a prelua si tractoare vechi. Nu stiu exact acum ce demersuri trebuie facute pentru a fi inclusi in programul de inlocuire a tractoarelor dar cu siguranta sintem interesati sa intram in aceasta afacere", ne-a declarat patronul firmei "Miorita Com" SRL.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro