2000 de militari şi 23 de nave participă la cel mai mare exerciţiu naval multinaţional al anului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

2000 de militari şi 23 de nave participă la cel mai mare exerciţiu naval multinaţional al anului

Două mii de militari români şi din statele NATO şi 22 de nave participă începând de luni şi până pe 22 iulie la cel mai mare exerciţiu naval multinaţional al anului - Sea Shield 16 - care se desfăşoară în apele teritoriale româneşti şi cele internaţionale ale Mării Negre.

"Cinci zile, 1000 de militari români şi 1000 de militari din şapte ţări se vor antrena în comun pe mare şi vor pune în aplicare proceduri de operare la standarde NATO, pentru lupta împotriva ameninţărilor de orice natură pe mare, subacvatice şi aeriene", conform unui comunicat la Statului Major al Forţelor Navale Române.

La exerciţiu, Forţele Navale Române participă cu 11 nave, două elicoptere Puma Naval, două detaşamente mobile de lansare rachete şi o navă de suport pentru scafandri, Forţele Aeriene Române asigură secvenţele exerciţiilor de luptă aeriană cu două aeronave MIG 21 LanceR, dar şi un elicopter Puma, pentru evacuare medicală, iar Garda de Coastă românească participă cu o navă de patrulare.

Bulgaria, Canada, Grecia, Polonia, SUA, Turcia şi Ucraina participă cu cinci fregate, trei vânătoare de submarine, o corvetă, un submarin, patru aeronave şi ofiţeri de stat major.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro