Daruri pentru deţinuţii de la Penitenciarul Brăila, de "Sf. Nicolae" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Daruri pentru deţinuţii de la Penitenciarul Brăila, de "Sf. Nicolae"

De sărbătoarea "Sfântului Nicolae", deţinuţii de la Penitenciarul Brăila au participat la o serie de activităţi culturale şi religioase, iar cei cu posibilităţi materiale reduse au primit daruri. Astfel, ca în fiecare an, nici de data aceasta Penitenciarul Brăila nu a fost uitat de Arhiepiscopia Dunării de Jos, prin prezenţa Părintelui Consilier Arhiepiscopal Ionel Rotaru, care alături de Părintele Protopop de Brăila, Gheorghe Marinescu, şi Prea Cucernicul Părinte Traian Mazăre, de la Parohia "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena" Brăila le-a adresat deţinuţilor, alături de Preotul Capelan al Penitenciarului Brăila, Dănuţ Bogdan, un cuvânt de învăţătură despre viaţa şi activitatea Sf. Ierarh Nicolae, ocrotitorul spiritual al oraşului nostru.
Cu această ocazie, 100 de persoane private de libertate ale căror familii au o situaţie economică precară şi nu dispun de posibilităţi materiale pentru a-i sprijini financiar, au primit daruri constând în alimente şi obiecte de igienă personală. Acest lucru a fost posibil prin bunăvoinţa misionarilor din Parohia "Sf. Împăraţi Constantin şi Elena", Parohia Înălţarea Sfintei Cruci" şi Parohia "Sf. Ilie", darurile fiind distribuite prin intermediul Preotului capelan al penitenciarului. Pentru a menţine legătura cu familia lor şi în special pentru prevenirea abandonului familial, pentru un grup de 8 persoane private de libertate s-a organizat o întâlnire cu copiii acestora, la Teatrul «Cărăbuş» Brăila. Ei au avut ocazia să vizioneze împreună o piesă de teatru şi să le ofere celor mici daruri de Moş Nicolae.
Un alt grup format din 10 persoane private de libertate au pregătit un program artistic şi au prezentat un spectacol de muzică uşoară şi colinde la Căminul de bătrâni "Sf. Nicolae". "Implicarea persoanelor private de libertate în desfăşurarea manifestărilor culturale, religioase are ca scop dezvoltarea abilităţilor pro-sociale, învăţarea şi respectarea obiceiurilor şi tradiţiilor neamului, pregătirea paşilor spre liberare şi facilitarea reintegrării sociale. Acţiunea comportă şi un impact emoţional crescut, ce poate sensibiliza persoanele private de libertate la nevoile speciale ale fiecăruia, la faptul că fiecare fiinţă umană este demnă de respect", a precizat scms. Simona Kober, purtător de cuvânt al Penitenciarului Brăila.

 

 

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro