EXTERN: CE menține monitorizarea pentru Bulgaria și România pe o perioadă nedefinită | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

EXTERN: CE menține monitorizarea pentru Bulgaria și România pe o perioadă nedefinită

Mecanismul de Cooperare și Verificare (MCV) este menținut pentru Bulgaria și România pe o perioadă nedefinită, iar următoarele rapoarte sunt așteptate la sfârșitul anului 2013, respectiv 2012, relatează agenția Focus News.

Potrivit proiectului de raport din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, Sofia este criticată pentru lipsa reformelor judiciare și lupta împotriva corupției și a criminalității organizate, în timp ce România este mustrată pentru subminarea unor principii majore ale UE, printre care statul de drept și separarea puterilor, scrie Focus News.

Potrivit proiectului de raport, Bulgaria a făcut progrese tangibile în cadrul legislativ general, dar provocarea constă în acoperirea unor lacune în probleme strategice și punerea lor în aplicare.

De asemenea, un regres major este lipsa unei direcții clare în ceea ce privește politicile. Potrivit proiectului de raport, Bulgaria va îndeplini obiectivele MCV dacă va accelera procesul reformelor, își va asuma mai multe angajamente și le va permite magistraților să stabilească ritmul.

De asemenea, Comisia Europeană dorește să vadă unitate în acțiunile autorităților bulgare și o abordare sincronizată în ceea ce privește schimbările. În pofida unei cooperări de success cu celelalte state member UE în vederea reducerii infracțiunilor transfrontaliere, crima organizată rămâne o provocare crucială pentru Bulgaria, arată proiectul de raport, citat de Focus News.

Proiectul de raport menționează, de asemenea, numărul scăzut al condamnărilor în procesele împotriva crimei organizate, pentru care se fac vinovate poliția, procuratura și instanțele judecătorești. Raportul face referire și la intensificarea semnalelor privind trucarea licitațiilor publice, cumpărarea voturilor, corupția la nivel înalt și lacunele în declarațiile de avere ale funcționarilor publici de rang înalt. Totodată, Consiliul Suprem al Magistraturii nu apără independența sistemului judiciar, mai arată proiectul de raport.

Comisia Europeană va adopta miercuri raportul pe justiție pentru România și Bulgaria din cadrul Mecanismului de Cooperare și Verificare, care va include o analiză detaliată a rezultatelor obținute de cele două țări la cinci ani de la aderarea la Uniunea Europeană.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro