Francezi in vizita la "Constantin Brancusi" | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Francezi in vizita la "Constantin Brancusi"

Un grup de 16 elevi si doi profesori insotitori de la Association Ouvriere des Compagnons du Devoir et du Tour de France, din Nancy, Franta, au venit, de curind, la Braila, pentru a face practica la Grupul Scolar de Prelucrare a Lemnului (GPL) "Constantin Brancusi". Vizita face parte din actiunile proiectului "Tineri francezi timplari de la Nancy la Braila", organizat in cadrul programului "Leonardo Da Vinci".
Despre prima saptamina a vizitei, directorul de la "Brancusi", Stefan Stoica, ne-a povestit: "Au participat la cursuri de tehnologia prelucrarii lemnului, la orele de limba straina, iar doua zile au lucrat in atelierul scolii. Acum, in cea de-a doua saptamina, ei fac practica in patru intreprinderi. De asemenea, unul dintre profesorii insotitori lucreaza intr-un atelier de sculptura pentru biserici, scopul fiind acela de a cistiga experinta in acest domeniu".
In perioada 2 - 3 octombrie, la Paris, are loc reuniunea ucenicilor din toate tarile membre ale Uniunii Europene. GPL "Constantin Brancusi" este invitat la manifestare si va participa cu 15 elevi si profesorii insotitori de la Scoala de Arte si Meserii.

Ce spun francezii despre Braila

Profesorii Gerome Divoux si Bernard Benarioumlil ne-au destainuit citeva pareri despre orasul nostru: "Braila este un oras foarte frumos si foarte bogat din punct de vedere arhitectural, iar romanii sint foarte primitori, agreabili si amabili. De asemenea, simtim nevoia sa restauram foarte multe monumente istorice de aici, pentru ca nu sint intr-o stare prea buna. Nu am mai vazut nicaieri asa ceva, turismul este la pamint, este foarte putin dezvoltat si foarte diferit de al nostru. Mincarea romaneasca se aseamana cu cea franceza. De aici ne plac mincarurile traditionale. Am avut placerea sa mincam mici, sarmale, cozonac si sa bem tuica, este foarte buna. Legumele din Romania sint mai gustoase, au cu totul un alt gust decit cel din Franta. Sintem entuziasmati atunci cind vine ora mesei, pentru ca mincarea romaneasca ne atrage de la distanta cu mirosul ei. Despre Romania nu stiam mai nimic, insa ne-am documentat inainte sa venim. Multumim GPL “Constantin Brancusi” pentru primirea calduroasa si pentru faptul ca am avut ocazia sa vedem Braila".

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro