Impunătorul imobil de pe fosta stradă Regală care a adăpostit cândva un sediu CEC şi o cofetărie celebră în Brăila a ajuns o ruină abandonată, ce se distruge încet, "roasă" de intemperii sau vandalizată de hoţi. În urmă cu câteva zile, o patrulă a Poliţiei Locale a surprins, ziua în amiaza mare, doi copii care, înarmaţi cu un topor, distrugeau şi furau parchetul din interiorul camerelor clădirii. Cei doi, I.M., 13 ani, şi I.F., 11 ani, sunt fraţi şi provin dintr-o familie dezorganizată, părinţii fiind plecaţi din ţară. Ei au spus că s-au gândit să ia parchetul din acea clădire nefolosită pentru a avea cu ce să se încălzească.
Cazul celor doi minori prinşi la furat a fost adus la cunoştinţa Direcţiei Generale pentru Protecţia Drepturilor Copilului Brăila, pentru a fi luate măsurile legale.
Cazul clădirii vandalizate rămâne în suspensie, deocamdată. Primăria declară, prin vocea viceprimarului Doiniţa Ciocan, că nu se poate implica nici pentru paza ei şi nici pentru reabilitare, deoarece există un litigiu între administraţia locală şi câteva persoane, membre ale Comunităţii Evreieşti, care reclamă dreptul de proprietate asupra imobilului. "În 2007, Consiliul Local Municipal a emis o hotărâre prin care clădirea în cauză era dată în administrarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila. Imediat după emiterea acestei hotărâri, foştii proprietari au făcut acţiune de revendicare, în baza noii legislaţii în domeniu, deşi în prealabil s-au judecat cu municipalitatea, în baza Legii 10, şi n-au avut câştig de cauză. Acţiunea de revendicare este încă pe rolul instanţelor judecătoreşti, iar până la finalizarea cauzei nu putem interveni în niciun fel asupra acestei clădiri", a explicat viceprimarul Doiniţa Ciocan.

* pompierii spun că vinovaţi pentru producerea unui incendiu, care a avariat grav un imobil de pe Str. Cantonului, sunt câţiva oameni ai străzii
Fie că au aparţinut unor societăţi comerciale sau unor persoane fizice, tot mai multe imobile abandonate de proprietari cad victime oamenilor străzii din Brăila, care se adăpostesc înăuntru şi provoacă incendii, deoarece folosesc neglijent foc cu flacără deschisă pentru a se încălzi sau pentru a face lumină. Astfel, după ce, în luna ianuarie, arhiva fostei fabrici de cărămidă s-a făcut scrum într-un astfel de incident, o altă casă din municipiu, situată pe Str. Cantonului, a fost cuprinsă de un incendiu la sfârşitul săptămânii trecute. Pompierii au stabilit că focul a fost provocat de o lumânare lăsată nesupravegheată de către persoane fără adăpost. Au ars bunurile dintr-o cameră dar, din fericire, nu s-au înregistrat victime.