Incidentul, pe care Nikolic l-a calificat drept "tentativă de linşaj", reflectă "relaţiile proaste, chiar ostile, din Bosnia şi arată cu claritate ce gândesc despre sârbi unii politicieni şi demnitari religioşi bosniaci", a precizat Nikolic într-un comunicat transmis duminică.
"Nimeni nu trebuie să rămână indiferent la sălbăticia acestui incident care seamănă puternic cu cele din 1992 (de la începutul Războiului din Bosnia - n.r.)", a adăugat Nikolic.
Vucic tocmai depusese o floare la un monument cu numele a peste 6.200 de victime identificate şi înmormântate la memorialul de la Srebrenica, când mulţimea a început să scandeze "Allah Akbar!" ("Dumnezeu e mare!") şi să arunce cu pietre în direcţia sa. Unii au încercat chiar să-l atace fizic. În urmă cu 20 de ani, cu puţin timp înainte de încheierea conflictului şi când regiunea fusese declarată "zonă protejată" de către ONU, circa 8.000 de bărbaţi şi băieţi musulmani au fost ucişi la Srebrenica de către forţele sârbo-bosniace, cel mai sângeros masacru din Europa de după cel de-Al Doilea Război Mondial, calificat drept genocid de către justiţia internaţională.