Investitie de un milion de euro in urmarirea gradului de poluare a municipiului | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Investitie de un milion de euro in urmarirea gradului de poluare a municipiului

Municipiul Braila va beneficia, incepind din vara acestui an, de un sistem ultra performant de urmarire a calitatii aerului si de inregistrare a datelor meteorologice. Investitia se ridica la nu mai putin de un milion de euro, banii fiind asigurati de Uniunea Europeana, prin programul "Phare". In cadrul proiectului este prevazuta amplasarea a cinci statii de monitorizare permanenta a aerului si datelor meteorologice. Una dintre ele va masura toti compusii eliminati in atmosfera de traficul auto, de la oxizii de azot si de carbon, pina la compusii organici volatili, plumb si pulberi in suspensie. Aceasta va fi amplasata pe Calea Galati, in parculetul situat vizavi de biserica "Sf. Ioan". Statia care va monitoriza calitatea atmosferei din fondul urban va fi montata in parcarea din spatele Primariei. Cea pentru fondul suburban va fi asezata in comuna Cazasu urmind ca alte doua statii, pentru fondul industrial, sa fie asezate una pe Soseaua Baldovinesti iar alta la iesirea din Chiscani, vizavi de "Termoelectrica". Cea de pe Sos. Baldovinesti este menita sa determine in ce masura este afectata atmosfera Brailei de noxele emise de combintatul "Sidex" Galati. "Scopul acestor statii va fi informarea permanenta, atit a specialistilor nostri dar si a locuitorilor orasului, despre cantitatea noxelor din atmosfera. Toate aceste informatii vor fi afisate permanent pe un panou electronic de mari dimensiuni, ce va fi amplasat la intersectia bulevardului Independentei cu Calea Calarasilor. De asemenea, ele vor putea fi accesate foarte simplu pe un monitor ce se va afla in holul Primariei", a declarat Dumitru Popa, directorul Agentiei de Protectie a Mediului Braila.
Aparatura ce va utila cele cinci statii de monitorizare va fi livrata de firma italiana "Orion". APM Braila va pregati trei specialisti pentru utilizarea instrumentelor de mare performanta. Statiile vor fi prevazute cu sisteme antiefractie conectate atit la sediul APM cit si la Politie, astfel incit orice tentativa de furt sa fie contracarata intr-un timp cit mai scurt.
Conform directorului Popa, astfel de sisteme vor fi montate in toate marile orase ale tari. Iasiul a fost municipiul in care s-a implementat programul pilot al proiectului, acolo cele cinci statii functionind deja. La Braila, lucrarile de montare a statiilor vor demara in primavara, astfel incit acestea sa fie puse in functiune in vara acestui an, a precizat directorul Dumitru Popa.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro