Mihaela Cosmina, cadru universitar la Universitatea "Constantin Brincoveanu", in virsta de 27 de ani, si-a unit destinul cu Marian Petre, tot un brailean. Nasi au fost familia Horia si Roxana Cioranu, nasul fiind seful Biroului Arme si Munitii din cadrul IPJ Braila. Pentru transportul mirilor, socrul mic a inchiriat cu 4000 de euro o limuzina Anaconda, unica in tara, lunga de 16 metri, care abia a incaput pe strazile orasului. In plus, numai una dintre rochiile de nunta, cea alba, purtata de mireasa la cununie, a fost comandata la o casa de moda din Bucuresti, costind circa 150 de milioane de lei, iar coronita a fost in intregime din aur.
Delegatia de turci de la Bursa, adusa de primar la nunta
La ceremonia din Lacu Sarat a fost prezent, pentru citeva minute, si Prea Sfintia Sa Casian Craciun, episcopul Dunarii de Jos. Printre cei circa 500 de invitati la nunta s-au aflat numeroase VIP-uri locale, dintre care ii amintim pe primarul Constantin Cibu, insotit de o delegatie de turci din Bursa, fostul senator Viorel Balcan, consilierul judetean Ion Rotaru, numerosi ofiteri din politia locala, seful IPJ Galati, Fanel Arama, secretarul de stat Corneliu Burada. Dupa cununia propriu-zisa, nuntasii s-au adunat la restaurantul Bosfor, unde a urmat o petrecere pe cinste. La intrare, acestia au fost intimpinati cu o fintina de ciocolata, in care si-au putut inmuia betisoarele cu fructe exotice, si apoi au putut gusta tarte cu icre negre. Distractia a fost maxima, muzica fiind asigurata, non-stop, de Maria Cirneci, Nicu Paleru, Emilia Ghinescu, Steliana Sima, precum si doua formatii din Bucuresti, una dintre acestea fiind grupul folcloric "Plaiul romanesc". Invitatii au dansat pe rupte toata noaptea, incintati de programul artistic, iar in scurtele pauze pe care le-au facut, s-au putut delecta cu zecile de feluri de mincare pregatite special pentru ei. Astfel, in citeva ore, pe mesele nuntasilor au trecut, in valuri, preparate din carne de pasare si porc, raci, morun, fructe de mare. Desertul a fost si el extrem de variat, tortul cu sase etaje, din frisca, ornat cu trandafiri, avind in mijloc o fintina arteziana, fiind senzatia serii. In plus, nuntasii au putut gusta, pe alese, fructe, prajituri, bomboane personalizate, avind pe ele fotografia celor doi miri. De altfel, toata sampania oferita mesenilor, adusa special din Germania, a avut pe eticheta fotografia celor doi tineri, ca si delicioasele batoane de ciocolata. Alte sticlute personalizate de sampanie, dar de aceasta data frantuzeasca, au fost oferite la plecare tuturor celor prezenti. Drept e ca plecarea s-a aminat mult catre ziua, si din partea nuntasilor, si din cea a muzicantilor, cu totii simtindu-se atit de bine, incit petrecerea a durat pina dupa ivirea zorilor. Ca sa se asigure ca toata bautura va fi rece si sigur fiind ca frigiderele restaurantului nu vor face fata la atitea sticle, socrul mare a adus un TIR cu instalatie frigorifica linga imobil, unde bautura a stat la gheata toata noaptea. Un alt amanunt care a incintat nuntasii a fost legat de un minunat foc de artificii.
A doua zi, duminica, citeva zeci de persoane, apropiate familiei, au fost plimbate pe Dunare cu vaporasul, cu aceasta ocazie avind loc o noua petrecere.
In ceea ce priveste darurile de nunta, acestea au fost dintre cele mai diverse, de la masini de spalat, frigidere, pina la opere de arta. Un cadou iesit din comun a fost cel din partea socrului mic: pe linga Volkswagenul decapotabil, mirii au mai primit bilete pentru 12 zile de vacanta in Dubai, la cel mai luxos hotel din lume, Burj-Al-Arab.
Invitatii au plecat cu impresia ca o astfel de nunta, cu un asemenea fast, nu vor mai pomeni prea curind in Braila.