Oportunităţi pentru o carieră de succes la Colegiul «C. D. Neniţescu» | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Oportunităţi pentru o carieră de succes la Colegiul «C. D. Neniţescu»

Dezvoltarea profesională şi valorizarea elevilor, acestea sunt obiectivele pe care doreşte să le atingă colectivul de cadre didactice de la Colegiul Tehnic "C. D. Neniţescu" în educaţia oferită elevilor. Ca urmare, ieri, diriginţi şi directori din mai multe unităţi de învăţământ brăilene au participat la simpozionul judeţean "De la gimnaziu la liceu tehnologic. Modalităţi practice pentru dezvoltarea profesională şi valorizarea elevilor", ediţia a II. Acesta face parte din acţiunile proiectului educativ "Stagiul de practică - o şansă în plus pentru cariera şi orientarea profesională a elevilor" derulat la Colegiul "Neniţescu". Directorul şcolii, prof. Angelica Muşat, a explicat că se urmăreşte creşterea interesului elevilor de gimnaziu pentru învăţământul tehnic şi profesional şi promovarea ofertei educaţionale. În cadrul simpozionului, profesorii au văzut prezentări în power point cu titlul "Oportunităţile de practică ale elevilor" la Colegiul "C. D. Neniţescu", au trecut în revistă agenţii economici unde elevii fac stagii de practică şi au degustat produse realizate de elevii înscrişi la specialiarea Turism şi alimentaţie publică. La final, s-au discutat cele mai moderne metode de realizare a produselor expuse.
Cu ocazia acestui simpozion a fost inaugurat şi Atelierul pentru profilul Servicii, specializarea Alimentaţie publică, realizat în proporţie de 80% cu ajutorul Asociaţiei colegiului "Împreună - părinţi, elevi, profesori". "Acest atelier este dotat pentru a satisface cerinţele din Standardele de Pregătire Profesională, atât pentru elevii de liceu, cât şi pentru cei de şcoală profesională. Avem o sală restaurant, dotată deja cu o consolă, vom avea în curând şi un bar, exact aşa cum se întâlnesc în restaurante, mai avem o bucătărie, un vestiar cu uşă separată de acces şi un bloc alimetar. Sălile sunt spaţioase şi permit stabilirea unui traseu profesionist al produsului, de la blocul alimentar până în farfuria clientului. Eu consider că promovarea învăţământului tehnic şi profesional înseamnă o şansă în plus pentru viitor, având în vedere că în ultima perioadă majoritatea elevilor optează pentru învăţământul teoretic, iar şcoala românească a scos mai puţini specialişti în diferite domenii de calificare", a punctat directorul Angelica Muşat.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro