Anatoli Antonov a spus că armata rusă analizează modalităţile de a proteja naţiunea, "dacă Rusia nu este consultată în discuţiile cu NATO".
"Nu sunt numai discuţii, are loc şi o activitate serioasă. Ministerul Apărării ar trebui să fie pregătit pentru cele mai grave scenarii posibile", a spus oficialul.
Comentariile vin după ce ministrul rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat că discuţiile cu SUA se află într-o fază complicată. "Deocamdată, progresul este lent, dar secretarul de stat american Hillary Clinton a promis ca va lua măsuri", a spus ministrul, care se află la Alma-Ata pentru a pregăti un summit aniversar al Organizaţiei pentru Cooperare de la Shanghai (OCS).
Lavrov a adăugat că a discutat cu Hillary Clinton despre apărarea antirachetă la reuniunea ţărilor membre ale Consiliului Arctic, care a avut loc săptămâna aceasta în Groenlanda. "Am convenit necesitatea de a da un impuls politic activităţii experţilor, pentru a prezenta rezultate concrete preşedinţilor noştri la summitul G8 de la Deauville", a anunţat Lavrov.
Summitul G8 de la Deauville va avea loc în perioada 27-28 mai.
Publicaţia rusă Pravda comenta săptămâna trecută că Rusia ar putea desfăşura rachete Iskander în Transnistria, în replică la scutul american antirachetă, măsură ce ar viza mai puţin Washingtonul şi mai mult Bucureştiul. Moscova a ameninţat că va amplasa rachete Iskander în enclavă atunci când americanii intenţionau să amplaseze în Cehia şi Polonia elemente ale scutului.
În 2010, Transnistria s-a declarat dispusă să găzduiască pe teritoriul său elemente ale sistemului de apărare antirachetă rus, dacă Rusia va cere acest lucru.
