El Bulli, deţinut de maestrul bucătar Ferran Adria, laureat al mai multor premii internaţionale în domeniu, va marca sfârşitul celor 27 de ani de când funcţionează cu o cină specială pentru personal şi familiile lor. Meniul este secret, dar proprietarul a anunţat că ultima cină servită în restaurant va fi un omagiu adus tuturor celor care au ajutat la construirea prestigiului localului.
Specializat în gastronomie moleculară şi deschis numai şase luni pe an, restaurantul El Bulli niciodată nu a avut niciodată profit, în ciuda reputaţiei sale.
Restaurantul era neconvenţional în multe privinţe - era închis la prânz, pentru a da timp personalului să elaboreze noile feluri de mâncare. Avea numai 50 de locuri şi rezervările se obţineau cu mult timp înainte, prin tragere la sorţi. Cina consta dintr-un meniu prestabilit care conţinea 40 de feluri de mâncare servite în porţii foarte mici la preţul de 250 de euro.
