SOCIAL: Prisecaru (ANCS): Evaluarea tezei de doctorat a premierului Ponta poate dura cel mult 40 de zile | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SOCIAL: Prisecaru (ANCS): Evaluarea tezei de doctorat a premierului Ponta poate dura cel mult 40 de zile

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), prof. Tudor Prisecaru, a declarat joi, pentru NewsIn, că , în mod normal, evaluarea lucrării de doctorat a premierului Victor Ponta nu poate dura mai mult de 30-40 de zile.

"Comisia Naţională de Etică a luat act de autosesizarea domnului Ponta şi urmează să-l solicite la audieri. Dacă se depăşeşte termenul legal de 30-40 de zile, atunci este o situaţie destul de gravă pentru că se poate acţiona în justiţie", a precizat prof. Tudor Prisecaru.

Premierul Victor Ponta este acuzat că ar fi copiat, în lucrarea sa de doctorat din 2003, în Drept, părți substanțiale din lucrări deja publicate, fără a fi citate corespunzător, scrie revista Nature.

Revista punctează că, dacă aceste acuzații vor fi dovedite, ar putea conduce la demisia premierului.

"Acuzațiile ridică noi dubii cu privire la abilitatea noii guvernări de a rezolva problema corupției în sistemul superior de învățământ", scrie Nature.

"Nature a văzut documentele compilate de un denunțător anonim, care indică faptul că mai mult de jumătate din lucrarea de 432 de pagini a lui Victor Ponta (...) constă din texte duplicate. Mai mult, teza a fost republicată cu foarte puține modificări în cadrul unei cărți și reprezintă, de asemenea, baza unei cărți din 2010", mai punctează revista.

Sursa citată consemnează că un fost doctorant al lui Ponta, Daniela Coman, este de asemenea co-autor al cărții.

Revista menționează că părți substanțiale din cele trei texte "par identice sau aproape identice" cu texte apărute în volumele profesorilor de drept Dumitru Diaconu (Diaconu, D. Curtea Penală Internaţionlă, Istorie şi Realitate (Editura All Beck, 1999) și Vasile Crețu (Creţu, V. Drept Internaţional Penal (Editura Tempus, 1996), dar și cu traduceri în limba română ale unor părți dintr-o carte publicată în limba engleză de profesorul Ion Diaconu (Diaconu, I. The International Criminal Court: A New Stage (Nicolae Titulescu Romanian Inst. International Studies, 2002).

"Dovezile de plagiat sunt copleșitoare", îl citează Nature pe Marius Andruh, chimist la Universitatea din București și președinte al consiliului român de recunoaștere a diplomelor universitare.

Un articol similar, legat de plagiatul premierului Victor Ponta a fost publicat şi de ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro