«Divorţ!» Rodica Sin şi-a părăsit «familia» SJU | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Divorţ!» Rodica Sin şi-a părăsit «familia» SJU

Managerul Spitalului Judeţean Brăila, Rodica Sin, şi-a încetat ieri activitatea în cadrul instituţiei. Anunţul a fost făcut de către preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, iniţial, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD Brăila, iar câteva minute mai târziu, şi în faţa plenului miniparlamentului local. Stancu a catalogat plecarea acesteia drept un "divorţ" de comun acord, precizând că funcţia va fi preluată interimar de directorul medical Mihail Iugulescu. "Sunt anumite etape în viaţă pe care le treci cu un anumit tip de oameni. Vin alte etape când trebuie să mai schimbi ceva în ceea ce priveşte funcţionarea unor mecanisme. Probabil că dumneaei a găsit ceva mai bun, poate n-am mai avut acelaşi tip de relaţie, poate relaţia din interiorul spitalului nu a fost cea care trebuie. (...) Am semnat dispoziţia respectivă, astăzi (n.r. - ieri) este ultima zi. Domnul Iugulescu preia interimar, conform Legii 95. Imediat organizăm concursul. Legat de spital, eu vreau să vă spun că va trebui să devină spital clinic, din mai multe puncte de vedere. Atunci când se va întâmpla, peste o lună, două, nouă, postul de director trebuie să fie ocupat de un medic. Dumneaei ştie foarte bine acest lucru şi probabil că s-a şi pregătit. Şi noi ne-am pregătit, vrem să intrăm în alte etape. (...) Eu vreau să îi mulţumesc public doamnei Sin, tot ce am realizat împreună a fost o etapă frumoasă, dar, din păcate, de comun acord, am hotărât să băgăm divorţ", a declarat Stancu în cadrul conferinţei de presă. Potrivit zvonurilor apărute, se pare că pentru postul de director medical se "încălzeşte" dr. Cosmin Boldeanu, şeful Secţiei de oncologie. Cu toate acestea, întrebat vizavi de venirea pe funcţie a celui amintit mai sus, preşedintele CJ Brăila a declarat: "Cine e Cosmin Boldeanu ăsta? Conform legii, poziţia de director medical este ocupată de persoana aflată în funcţie până la concurs. Aşa spune legea. Şi dacă vreau şi dacă nu vreau, tot aşa e. Dar eu vreau".

Tensiuni în cadrul şedinţei CJ Brăila pe tema plecării Rodicăi Sin

Preşedintele CJ Brăila şi-a reluat mesajul în privinţa plecării Rodicăi Sin de la conducerea Spitalului Judeţean şi în cadrul şedinţei ordinare a miniparlamentului local. Acesta a ţinut să le prezinte şi consilierilor judeţeni situaţia, explicând încă o dată că în urma unor discuţii a hotărât împreună cu Sin că varianta cea mai bună este cea a "divorţului", fără a intra însă în prea mult în detalii. Un discurs pe aceeaşi temă a susţinut şi fostul manager al Spitalului Judeţean. "Vă mulţumesc în primul rând pentru susţinerea şi sprijinul pe care mi le-aţi acordat în această perioadă. În primul rând, domnului preşedinte al Consiliului Judeţean pentru proiectele pe care le-a iniţiat, dumneavoastră pentru că le-aţi aprobat. Şi în numele echipei de la Spitalul Judeţean că au susţinut şi au făcut aceste obiective împreună cu colegii mei din spital, nu puţini, ci 2.000 la număr. Vă mulţumesc şi vreau să vă spun sentimental că Brăila a fost a doua mea familie. Rămâne ceva din mine aici, dar voi fi pe mai departe alături de Brăila", a declarat Sin în plen, fără a face publice motivele plecării, lucru care a stârnit nemulţumirea consilierului Octavian Georgescu (PC). "Dumneaei, aşa cum spunea mai mult sentimental, este legată de acest spital, ca şi noi, consilierii care am sprijinit-o. Aş fi foarte curios dacă există nişte motive reale de management defectuos, care s-o aducă pe doamna Rodica Sin în situaţia de a-şi da demisia. V-aş ruga să dezvoltaţi atitudinea dumneavoastră de aşa manieră încât să înţelegem şi noi ce a dus la această demisie", a afirmat conservatorul. Cu toate acestea, şeful CJ Brăila a refuzat să mai facă alte comentarii, subliniind că a decis să nu îşi "spele rufele" în plenul Consiliului.

Sin: "Sunt deja implicată într-un alt proiect mult mai amplu"

Deşi zvonurile privind plecarea Rodicăi Sin de la conducerea Spitalului Judeţean Brăila s-au aflat încă de joi, contactată telefonic de redactorii "Obiectiv" la vremea respectivă, aceasta le-a negat cu vehemenţă. Trebuie precizat faptul că acest episod s-a întâmplat cu aproximativ 17 de ore înainte de lansarea veştii, ieri dimineaţă, de către preşedintele CJ Brăila. Pentru a obţine, totuşi, un punct de vedere concret în privinţa plecării de la conducerea instituţiei, redactorii noştri au contactat-o din nou pe Rodica Sin. Aceasta a precizat că motivul plecării sale de pe funcţie şi din oraş se datorează implicării sale într-un proiect la nivel naţional. Pe surse, am aflat că ar fi vorba de o poziţie în cadrul Ministerului Sănătăţii, însă aceasta nu a confirmat informaţia. "În ceea ce priveşte plecarea mea, exact cum am spus, sunt deja implicată într-un alt proiect, mult mai amplu, care va prelua oarecum şi parte din activitatea Spitalului Judeţean. Ăsta este motivul pentru care plec. Nu este nicio problemă cu privire la obiectivele şi la proiectele demarate. Acestea rămân pe mâini bune, echipa cu care am lucrat este foarte bine pregătită, deci lucrurile vor merge normal, pozitiv, nu îmi fac nicio problemă. (...) În orice instituţie mare există discuţii, dar acestea sunt normale şi întotdeauna au fost discuţii constructive. Trebuie să ştiţi că eu aveam un singur şef, cu care am colaborat extraordinar de bine, m-am înţeles la fel şi care a achiesat la propunerile mele şi a promovat proiectele împreună cu mine - domnul preşedinte al Consiliului Judeţen, Gheorghe Bunea Stancu. Este prematur să vă spun în ce proiect mare sunt implicată. Până când voi avea oficial acest lucru nu pot să vă declar nimic. Am fost la conducerea spitalului din august 2010, ne apropiam vertiginos de aproape patru ani. Putem deja să spunem că am băut aceeaşi apă, am respirat acelaşi aer, ne-am cunoscut, am trăit clipe frumoase şi urâte împreună şi am făcut lucruri frumoase, care vor dăinui mult timp de acum încolo", a declarat Sin. Fostul manager a precizat că va mai merge la birou câteva zile, pentru a-şi regla unele probleme de ordin administrativ.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro