«Incendiul» autoprovocat îl ţine pe Fudulaiche autosuspendat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

«Incendiul» autoprovocat îl ţine pe Fudulaiche autosuspendat

Secretarul general al Primăriei Brăila, Mircea Fudulaiche, este suspendat în continuare din funcţie şi "nu este oportun" să se întoarcă prea curând în Palatul administrativ. Cel puţin deocamdată, asta pare să fie părerea primarului Aurel Simionescu, despre cel care, în iunie 2012 ar fi fumat o ţigară de 5 milioane de euro. După mai bine de un an de la scandalul provocat de gafa de proporţii a secretarului Mircea Fudulaiche şi a juristei Angelica Bratu, când municipalitatea a pierdut un proces cu Ministerul Dezvoltării din cauza unei "ţigări aprinse uitate pe birou", primarul Aurel Simionescu admite că "lucrurile sunt încă sensibile". "Fudulaiche este suspendat în continuare. O să vedem, este şi o opţiune pe care trebuie să o aibă dumnealui şi este şi o opţiune a noastră. Noi am discutat. În principiu discuţia pe care am avut-o cu dumnealui undeva prin luna noiembrie, a fost legată de încercarea de a soluţiona partea pe care o avem în instanţă şi este partea dumnealui dacă îşi găseşte o soluţie mai bună. Nu, cel puţin în momentul de faţă nu ar fi oportun să revină pe funcţie. Lucrurile sunt în continuare sensibile, ca să spunem aşa", a explicat ieri edilul-şef, în cadrul primei conferinţe de presă din 2014.

Amintim că în uma controlului efectuat de Autoritatea de Audit din cadrul MDRT la proiectele finanţate prin Axa II a Programului Operaţional Regional (POR), Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) a scăzut cu 25% finanţarea alocată de UE pentru modernizarea Bulevardului Dorobanţi. După cum am mai spus, asta înseamnă o pierdere de 5 milioane de euro. Primarul Aurel Simionescu a contestat decizia Autorităţii de Audit la Curtea de Apel Bucureşti, ajungându-se în cele din urmă la ÎCCJ. Din păcate, juriştii Primăriei Brăila nu au depus în termenul legal recurs, deoarece comunicarea Înaltei Curţi a "ars" în "incendiul" din biroul lui Fudulaiche. Pentru această neglijenţă secretarul autosuspendat este cercetat penal, dar în acest dosar, deşi au trecut atâtea luni, nu s-a dat încă o soluţie legală.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro