Încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în România | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încă două cazuri de infectare cu virusul A/H1N1 au fost confirmate în România

Cele două cazuri sunt cu transmitere secundară de la pacienţii diagnosticaţi până miercuri.
Una dintre cele două persoane infectate a fost în contact cu prima femeie depistată cu A/H1N1 în România, în vârstă de 30 de ani. Cea de-a doua este un contact al tinerei de 28 de ani. Ambele femei au fost diagnosticate după ce s-au întors în România de la New York.
Cazurile au fost confirmate, joi dimineaţă, de Centrul Naţional de Referinţă pentru Gripă din cadrul Institutului Cantacuzino, în urma analizelor de laborator.
"Pentru a evita orice tip de neînţelegere a procedurilor medicale, Comitetul de coordonare al Ministerului Sănătăţii a decis ca în cursul acestei zile să fie prezentată, în mod transparent printr-un comunicat de presă, metodologia de supraveghere şi managementul cazurilor suspecte de gripă A/H1N1 şi a contacţilor acestora. De asemenea, va fi prezentat şi un formular pe care cetăţenii care vin din zone afectate au obligaţia să-l completeze la graniţă", au mai precizat reprezentanţii ministerului.
Numărul cazurilor de noua gripă confirmate în România a ajuns, astfel, la opt.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro