Încep înscrierile pentru Bacalaureat | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Încep înscrierile pentru Bacalaureat

Candidaţii din seriile precedente trebuie să se înscrie acum, pentru că sunt obligaţi să susţină proba de evaluare a competenţelor digitale, dacă pe celelalte două, de comunicare la limba română şi la limba modernă le-au promovat în anii trecuţi. Cererile tipizate se procură şi se depun la secretariatele liceelor unde a absolvit candidatul respectiv.

Evaluarea competenţelor digitale se face în perioada 19 - 29 aprilie. Candidaţii vor primi o foaie cu patru subiecte, cu 20 de itemi, pentru rezolvarea cărora vor avea 90 de minute. Competenţele vizează următoarele domenii: Concepte de bază privind sistemele de calcul, Utilizarea computerului în organizarea fişierelor, Sisteme de operare, Procesoare de texte, Procesoare de calcul tabelar, Prezentări, Baze de date, Mijloace moderne de comunicare, reţeaua Internet. În funcţie de punctajul obţinut, fiecare candidat va primi un calificativ: începător, mediu, avansat şi experimentat. Chiar dacă un candidat nu obţine niciun punct, el va primi totuşi calificativul începător.
Proba de evaluare a competenţelor lingvistice în limba română se va da în perioada 15 - 17 februarie, iar cea de evaluare a competenţelor de comunicare într-o limbă de circulaţie internaţională în perioada 31 mai - 4 iunie.
"La Inspectoratul Şcolar vom putea să dăm lămuriri cu privire la asimilarea vechilor specializări cu cele noi. Atragem din nou atenţia că este foarte important să se prezinte toţi candidaţii la aceste probe de evaluare a competenţelor, pentru că fără acestea nu se va putea trece la etapa următoare, probele scrise", a precizat inspectorul adjunct Romeo Mocanu.
Proba scrisă la limba română se va da pe 28 iunie, proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie se va da pe 30 iunie, iar proba la alegere a specializării se dă pe 2 iulie. Pe 4 iulie se afişează primele rezultate, iar pe 8 iulie, rezultatele finale.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro