Îngrijorare: o nouă generaţie de bombe nedetectabile, fabricate în Siria | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Îngrijorare: o nouă generaţie de bombe nedetectabile, fabricate în Siria

"Câteva lucruri ne neliniştesc cu adevărat profund", a declarat ministrul într-un interviu pentru canalul tv ABC, difuzat duminică, dar înregistrat vineri la Londra, după un turneu în Europa.
El este primul înalt responsabil american care confirmă că militanţi islamişti dotaţi cu cunoştinţele necesare fac echipă cu islamişti din Siria pentru a fabrica o nouă generaţie de bombe ultrasofisticate, potrivit AFP.
Această temere provoacă de la începutul lunii iulie o întărire a măsurilor de securitate în aeroporturile din Europa şi din Orientul Mijlociu, care deservesc SUA cu zboruri directe.
"Acesta nu este un exerciţiu. Facem asta ca reacţie la lucruri pe care le-am detectat", a argumentat Holder. "Supraveghem în permanenţă ceea ce fac cei care concep bombe, noile tehnici pe care încearcă să le utilizeze", a adăugat el.
Ministrul a evocat un "mariaj ucigător în care persoane cu cunoştinţe tehnice se aliază cu persoane care au suficientă fervoare pentru a-şi da viaţa în sprijinul unei cauze îndreptate împotriva SUA şi a aliaţilor lor".

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro