Întârzierea plăţii unor sporuri către militari este doar o amânare şi nu o anulare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Întârzierea plăţii unor sporuri către militari este doar o amânare şi nu o anulare


"Întârzierea plăţii unor sporuri către militari este doar o amânare a plăţii lor şi nu o anulare, însă trebuie remarcat că spre deosebire de unii care ţipă pe la televizor, Armata tace şi înghite, asta e realitatea", a declarat, joi, Traian Băsescu într-o conferinţă de presă susţinută în Irak.

După ce s-a întâlnit cu oficialităţile irakiene, Traian Băsescu a luat masa la popota din unitate alături de militari. Şeful statului a tăiat un tort în cinstea celor 6 ani petrecuţi în Irak, după care s-a fotografiat cu militarii şi a discutat cu unii dintre ei.

Preşedintele Traian Băsescu a ajuns, joi, la baza militară de la Tallil, pentru a participa la ceremonia oficială de încheiere a misiunii româneşti din Irak, începută în urmă cu 6 ani şi care se va finaliza pe 31 iulie.

Din delegaţia României mai fac parte ministrul Apărării Naţionale, Mihai Stănişoară, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, şeful Direcţiei Generală de Informaţii a Armatei, Gheorghe Savu şi comandantul Departamentului Operational Întrunit, generalul Neagoe Visarion.

Băsescu va acorda distincţii pentru generalul american Raymond Odierno, generalul irakian Babakir Zibari, precum şi ministrului Apărării irakian, Abdul Mufriji cu ordinul virtutea militară în grad de cavaler cu însemne de pace. Totodată, Stănişoară va decora un număr de 4 militari români, iar şeful SMG, 7 militari.
Până în prezent, România a participat cu 6.830 militari la operaţiile din Irak, pe perioada 2003-2009.
În această perioadă, au murit doi militari şi au fost răniţi alţi 12.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro