Şase morţi în accidente rutiere pe şoselele Brăilei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şase morţi în accidente rutiere pe şoselele Brăilei

Tragediile rutiere înregistrate de la începutul acestui an pe drumurile din Brăila au dus la decesul a şase persoane. Anul trecut, în aceeaşi perioadă, numărul morţilor în urma accidentelor a fost mult mai mic.
Astfel, pe parcursul trimestrului I al anului 2012, poliţiştii Serviciului şi Biroului Rutier au efectuat cercetarea la faţa locului în urma producerii a 26 de accidente rutiere grave. Evenimentele s-au soldat cu 23 de răniţi grav şi 6 persoane care nu au supravieţuit. În primele trei luni ale anului 2011 au avut loc 17 accidente rutiere grave, soldate cu 2 morţi şi 17 persoane rănite grav. Din totalul accidentelor produse în acest an, 13 au fost în municipiu, fiind înregistrate 12 victime accidentate grav şi un decedat, şi 13 în judeţ, soldate cu 11 accidentaţi grav şi 5 morţi. Cauzele accidentelor au rămas cam aceleaşi ca şi în anii trecuţi, vina aparţinând atât şoferilor, cât şi pietonilor. "Cauzele frecvente care au dus la producerea evenimentelor rutiere au fost traversarea neregulamentară a pietonilor, pe acest fond fiind opt accidente grave cu şapte persoane rănite grav şi o persoană decedată, depăşirea neregulamentară, care a generat trei accidente în urma cărora au fost rănite grav două persoane şi decedate alte două, şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, care a dus la producerea unui număr de trei accidente rutiere grave, soldate cu un mort şi trei răniţi grav", ne-a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila.
Şoferii care au cauzat accidentele au fost în majoritate brăileni, respectiv 23, doar 3 fiind şoferi aflaţi în tranzit. De asemenea, dintre cei care au provocat accidentele sunt 15 şoferi amatori, şapte profesionişti, doi mopedişti, un biciclist şi un căruţaş. Cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs în zilele de luni (5 accidente cu 4 răniţi grav şi o persoană decedată) şi vineri (5 accidente cu 3 persoane rănite grav şi 3 decedaţi), în intervalele orare 12.00-18.00 şi 6.00-12.00.
Două dintre accidentele mortale s-au înregistrat chiar în prima lună a acestui an, trei persoane pierzându-şi viaţa. Un grav accident rutier, soldat cu doi morţi, a avut loc între localităţile Urleasca şi Oprişeneşti, în ziua de 13 ianuarie. Şoferul unui autoturism a pierdut controlul volanului, a ajuns pe contrasens, apoi s-a izbit de un copac de pe marginea şoselei. Conducătorul auto şi soţia sa, ambii din Galaţi, au ajuns în stare gravă la spital, însă la scurt timp au decedat. Un alt accident mortal s-a produs pe Şoseaua de centură, în apropiere de staţia de carburanţi OMV, pe 3 ianuarie. Un ucrainean aflat la volanul unui autoturism "Mazda" a intrat în depăşire după ce a coborât un pod şi a lovit frontal un "Matiz" condus de un brăilean. Bărbatul de 31 de ani a suferit un traumatism cranian grav, murind pe loc.
Pentru prevenirea unor astfel de evenimente grave, poliţiştii brăileni revin cu recomandări adresate conducătorilor auto. Cei aflaţi la volan sunt sfătuiţi să adapteze viteza la condiţiile de drum, să păstreze distanţe suficiente faţă de celelalte autovehicule, să sporească atenţia şi să se asigure suficient la efectuarea depăşirilor şi în apropiere de trecerile pentru pietoni.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro