Ţepar dat în urmărire | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Ţepar dat în urmărire

Un brăilean condamnat la 13 ani închisoare după ce a tras ţepe de peste 165.000 lei (1,65 miliarde lei vechi) şi a reuşit să se facă nevăzut este cu poliţiştii pe urme. În perioada 2007-2008, individul de 65 de ani a emis file cec fără acoperire pentru mai multe firme din Bârlad, Botoşani, Paşcani şi Rădăuţi. Individul a mai stat aproape 10 ani în spatele gratiilor pentru infracţiuni asemănătoare. 

Poliţişti de la Biroul Urmăriri al Serviciului de Investigaţii Criminale Brăila efectuează cercetări pentru depistarea şi reţinerea lui Vergil Leoacă, cu domiciliul stabil în municipiul Brăila, urmărit la nivel naţional, din 21 martie. Pe numele lui a fost emis de către Tribunalul Botoşani mandatul de executare a pedepsei de 13 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de înşelăciune. "În fapt, acesta, în calitate de persoană împuternicită să deruleze operaţiuni în contul bancar al unei societăţi comerciale din Botoşani, în perioada 29 noiembrie 2007- 31 ianuarie 2008, a emis file cec în favoarea a cinci societăţi comerciale din Bârlad, Botoşani, Paşcani şi Rădăuţi, în valoare totală de 165.266,95 lei. Acestea au fost refuzate la plată, în momentul prezentării de către beneficiari, pe motivul «lipsă totală de disponibil în cont»", a precizat insp. principal Jenel Şogor, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Totodată, au stabilit anchetatorii, în calitate de administrator al unei firme din Botoşani, în perioada 27 noiembrie- 31 ianuarie 2008, cel în cauză nu a evidenţiat în contabilitatea societăţii operaţiunile comerciale derulate cu furnizorii de mărfuri şi veniturile realizate din aceste activităţi. "Afaceristul" s-a sustras astfel de la plata obligaţiilor fiscale către bugetul general consolidat, în suma totală de 21.594 lei, din care impozit pe profit 8.819 lei şi TVA 12.775 lei, sume ce nu au fost recuperate.
Poliţiştii brăileni fac apel la toate persoanele care pot da relaţii despre locul unde s-ar putea afla urmăritul, acestea fiind rugate să apeleze, gratuit, numărul pentru urgenţe 112.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro