Mergi la conţinutul principal

„Școală de vară în pridvorul Bisericii” la Țibănești și Perișoru

* îndrumați de preoții de la parohii și de profesori, copiii participă, zilele acestea, la ateliere de cusut și de modelaj * cei mici învață, totodată, cântece creștinești pentru perioada Postului Sfintei Marii

 

 

 

Cea de-a VI-a ediție a „Școlii de vară în pridvorul Bisericii” și-a deschis, iarăși, porțile pentru copiii parohiilor din mediul rural aparținând celor trei protopopiate brăilene: Protopopiatul Brăila, Protopopiatul Făurei și Protopopiatul Însurăței, iar cei mici se bucură din plin de vacanța petrecută în curțile bisericilor, la adăpost de soarele arzător al lunii lui Cuptor. Cu atât mai mult cu cât îmbină utilul cu plăcutul, învățând meșteșuguri noi și jucându-se în voie, sub directa supraveghere a preoților parohi și a profesorilor.

Astfel, la Parohia Țibănești I, comuna Tufești, copiii au participat, mai întâi, la Sfânta Liturghie și s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Domnului, după care au purces la Școala din pridvorul Bisericii, „ca să-și umple cufărul lor cu amintiri din grădina copilăriei”, cum bine spunea părintele paroh. Iar în a doua zi de Școală de Vară, l-au avut ca invitat pe artistul plastic brăilean Constantin Lucian, cadru didactic la Liceul de Arte „Hariclea Darclee”.

În a doua zi a Școlii de Vară, copiii s-au bucurat de răcoarea dimineții și de razele blânde ale soarelui, pășind treptat în lumea formelor și a modelajului. Dacă în alți ani mâinile dibace s-au jucat cu plastilina aromată, de această dată lutul a scos la iveală mici artiști. Mulțumiri pentru sfaturi și pentru bucuria de a ne fi alături domnului profesor Constantin Lucian”, a spus părintele de la Țibănești, imediat după întâlnirea cu artistul plastic ceramist, sosit special de la Brăila.

Concomitent, continuă activitățile Școlii de Vară inițiate de Parohia „Sfinții Arhangheli”, de la Perișoru. Copiii au învățat să coasă modele noi pe etamină și au pregătit o suită de cântece „pentru frumoasa perioadă a Postului Adormirii Maicii Domnului”.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro