„Nicu Alifantis”, cel de-al treilea tramvai produs la Arad, intră în circulație pe 15 august. Cursa va fi inaugurată cu un concert al maestrului Alifantis | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Nicu Alifantis”, cel de-al treilea tramvai produs la Arad, intră în circulație pe 15 august. Cursa va fi inaugurată cu un concert al maestrului Alifantis

* acesta va circula începând de joi, 15 august, pe traseul Bariera Călărașilor - B-dul Dorobanților - Pod Brăilița * maestrul Nicu Alifantis, aflat la Brăila, va susține un concert chiar în tramvaiul care-i poartă numele, începând cu ora 19.00, „pentru a le arăta oamenilor că se poate face cultură și în spații neconvenționale” * cel de-al zecelea tramvai și ultimul va fi adus la Brăila în luna decembrie

 

 

 

Cel de-al treilea tramvai construit la Astra Arad cu fonduri europene, denumit „Nicu Alifantis”, a sosit la Brăila și va efectua prima cursă joi, 15 august, chiar de Ziua Marinei.

„Primăria Municipiului Brăila a achiziționat cu fonduri europene 10 tramvaie noi, două dintre acestea fiind deja în circulație, din noiembrie 2023. Tramvaiele produse la uzinele „Astra” Arad au fost denumite după numele unor personalități care au făcut ca numele „Orașului cu salcâmi” să se audă peste tot în lume. Primul este BR O1 „Ana Aslan”, iar cel de-al doilea BR O2 „Maria Filotti”. Cel de-al treilea tramvai va ajunge la Brăila joi, 15 august, și va purta numele maestrului Nicu Alifantis, simbol cultural al Brăilei de peste 50 de ani, Cetățean de Onoare al Municipiului Brăila”, precizează, într-un comunicat, primarul municipiului Brăila, Marian Dragomir.

Tramvaiul cu numărul BR 03 „Nicu Alifantis” va pleca din stația Bariera Călărașilor la ora 19.00, iar inegalabilul artist cu rădăcini brăilene Nicu Alifantis va susține un concert mai puțin obișnuit, chiar în tramvaiul care-i poartă numele, pentru a arăta oamenilor că se poate face cultură și în spații neconvenționale, deoarece „muzica este un limbaj universal, aduce oamenii împreună și poate construi un spirit comunitar”.

Tramvaiul „Nicu Alifantis” va circula, ca și celelalte două tramvaie, „Ana Aslan” și „Maria Filotti”, pe traseul Bariera Călărașilor - Pod Brăilița, iar după finalizarea lucrărilor la sistemul de management al traficului, va circula și pe Calea Călărașilor, Bulevardul Independenței și Calea Galați. Celelalte tramvaie care vor fi aduse la Brăila vor purta următoarele nume: „Hariclea Darclee”, „Panait Istrati”, „Mihail Sebastian”, „Fănuș Neagu”, „Nicăpetre” și „Johnny Răducanu”, iar numele celui de-al zecelea tramvai adus de la Arad va fi stabilit ulterior, împreună cu brăilenii, precizează sursa citată.

Vă invit la acest eveniment organizat de Zilele Municipiului Brăila, pentru a călători pe ritmul muzicii și pentru a acorda respectul cuvenit membrilor comunității care sunt ambasabori ai Municipiului Brăila”, a mai precizat primarului Municipiului Brăila.

Potrivit edilul șef al Brăilei, ultimul tramvai construit la Astra Arad, cel de-al zecelea, va fi livrat municipalității în luna decembrie a.c. Va fi, astfel, finalizat unul dintre cele mai ample proiecte inițiate în ultimii ani, cu sprijin european, la Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro