„Păstrează Dunărea albastră!”. Ziua Dunării, sărbătorită pe malul fluviului, la Chiscani | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Păstrează Dunărea albastră!”. Ziua Dunării, sărbătorită pe malul fluviului, la Chiscani

• sâmbătă, de Ziua Dunării, muzeografi brăileni au organizat un atelier pe malul Dunării, împreună cu elevii Școlii Gimnaziale Chiscani • „Mesajul nostru către voi este că doar împreună putem salva natura!”, a precizat Georgiana Papurică, muzeograf la Secția Științele Naturii a Muzeului Brăilei „Carol I”

 

Proiectul „NATURART. Simbioza dintre natură și artă”, organizat, în colaborare, de Secția Științele Naturii și Secția Artă aparținând Muzeului Brăilei ”Carol I”, a ajuns la final.

Sub genericul „Păstrează Dunărea albastră!” a avut loc sâmbătă, 29 iunie, de Ziua Dunării, la Chiscani, atelierul educativ „LAND ART” - ultimul din seria „NATURART. Simbioza dintre natură și artă”, organizat de Georgiana Papurică (muzeograf), Elena Buzea (referent), Cristian Lalu (șef secție) - Secția Științele Naturii; Fatme Nistoroi (muzeograf) - Secția Artă, Cristian Pușcașu (inginer de sistem) și Titi Mucuță, din cadrul Muzeului Brăilei „Carol I”.

„Soare, joc și voie bună... astfel am încheiat frumoasa aventură NATURART! Și ce loc mai potrivit am fi putut alege pentru a sărbători Ziua Dunării (29 Iunie) decât o localitate riverană fluviului Dunărea?! Împreună cu micuții elevi din cadrul Școlii Gimnaziale Chiscani am poposit în Lunca Dunării, unde am povestit despre Dunăre, pe înțelesul lor. Am subliniat importanța protejării naturii, în special a ecosistemelor acvatice și a Dunării. De această dată, am ales ca temă pentru atelier LAND ART-ul, atât pe uscat, cât și pe apă”, a precizat muzeograful Georgiana Papurică, din cadrul Secției Științele Naturii.

La atelierul organizat de Ziua Dunării au participat elevii coordonați de doamnele învățătoare Georgeta Boboc și Adriana Smochină, din cadrul Școlii Gimnaziale Chiscani (coordonată de Mihai Anghel), precum și Fănica Ulidescu, bibliotecar în cadrul Bibliotecii Comunale Chiscani.

„Mesajul nostru către voi este că doar împreună putem salva natura!”, le-a spus Georgiana Papurică participanților la ineditul atelier.

În fiecare an, pe 29 iunie, sărbătorim Ziua Dunării. Această zi a fost marcată începând din anul 1994, când a fost semnată, la Sofia, convenția privind cooperarea pentru protecția și utilizarea durabilă a fluviului. Manifestări care marchează Ziua Dunării se desfășoară în toate cele 10 state dunărene, iar unele dintre acestea se concentrează pe adoptarea de măsuri și strategii comune pentru protejarea fluviului. În același timp, această zi este dedicată cunoașterii și protejării fluviului care unește Europa de la vest la est.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro