„Son of Saul" va avea premiera, în 11 martie, la Cluj | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

„Son of Saul" va avea premiera, în 11 martie, la Cluj

Lungmetrajul maghiar „Fiul lui Saul/Son of Saul", câştigător al premiului Oscar pentru cel mai bun film străin, va avea premiera, în 11 martie, la Cluj-Napoca, la Cinema Victoria, la proiecţie urmând să fie prezent şi actorul român Levente Molnar, care, la final, va răspunde întrebărilor spectatorilor, potrivit news.ro.
Potrivit unui comunicat de presă transmis de Transilvania Film, pentru primele proiecţii ale lungmetrajului la Cinema Victoria din Cluj-Napoca biletele au fost deja epuizate.
La proiecţia de gală a filmului, din 11 martie, va fi prezent şi actorul Levente Molnar, care la final va răspunde întrebărilor spectatorilor. Ulterior, filmul va putea fi văzut şi la cinematograful din Iulius Mall.

Cel mai bun film străin

Lungmetrajul maghiar „Fiul lui Saul/Son of Saul" a câştigat premiul Oscarul pentru cel mai bun film străin, la cea de-a 88-a ediţie a galei de decernare a trofeelor atribuite de Academia de film americană. Acţiunea dramei „Saul Fia/ Son of Saul", regizată de László Nemes, după un scenariu semnat împreună cu Clara Royer, este plasată în anul 1944, în lagărul de concentrare Auschwitz, urmărind o zi şi jumătate din viaţa lui Saul Ausländer (interpretat de Géza Röhrig), membru al Sonderkommando.
Sonderkommando erau unităţi formate din prizonieri, de obicei, evrei, care ajutau la evacuarea camerelor de gazare.
Pelicula a avut premiera la Festivalul de Film de la Cannes în 2015, unde a câştigat Marele Premiu al Juriului şi premiul Federaţiei Internaţionale a Criticilor de Film (FIPRESCI). Filmul „Son of Saul" a beneficiat de o proiecţie specială la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.
„Son of Saul" a fost recompensat în luna ianuarie şi cu Globul de Aur pentru cel mai bun film străin, fiind prima producţie maghiară care a câştigat acest trofeu. De asemenea, „Son of Saul" a câştigat majoritatea trofeelor din acest sezon cinematografic la categoria „cel mai bun film străin".

Cine este Levente Molnar

Levente Molnár s-a născut pe 10 martie 1976 la Baia Mare şi a absolvit cursurile de actorie de la Universitatea "Babes-Bolyai" din Cluj-Napoca în anul 2002. Din acelaşi an este angajat al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca şi, potrivit site-ului personal al actorului, a jucat în spectacole puse în scenă de regizori de teatru foarte cunoscuţi, precum Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian.
Levente Molnár s-a remarcat şi în cinematografie, jucând în filme precum „The Fixer", de Adrian Sitaru, „Chuck Norris vs Communism", de Ilinca Calugăreanu, „Dear Mother", de Daniel Nickson, „Fragment viu", de Bántó Csaba şi Iszlai József, „Blutsbrüder teilen alles", de Wolfram Paulus, „Radio", de Pünkösti Laura, „Un alt Crăciun", de Tudor Giurgiu, „Morgen", de Marian Crişan, „Any Given Father", de Cristan Cîrcu, „Biliard", de Mészáros Péter, şi „Tetemrehívás", de Hatházi András.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro