"Autoritatile locale au voie sa creasca tarifele pentru populatie si aceasta numai daca demonstreaza ca au un program de modernizari. Nivelul de 7% inseamna suficient de mult pentru a putea realiza investitii", a afirmat oficialul Ministerul Administratiei si Internelor (MAI).
Asadar, daca CLM Braila considera ca pentru sustinerea unui program investitional in sistemul de termoficare este nevoie de majorarea pretului de referinta, modificarea nu poate depasi valoric 10 RON, in conditiile in care 150,6 RON va ramine, pentru acest sezon rece, pretul local de referinta pentru gigacalorie.
Reamintim ca Guvernul a aprobat, la inceputul lunii august, inlocuirea pretului national de referinta pentru energia termica, de 107,5 lei pe gigacalorie, cu preturi locale de referinta, stabilite de ANRE in colaborare cu administratiile locale, scopul fiind acoperirea costurilor reale de productie a energiei. In cazul Brailei colaborarea a generat o propunere de pret de 150,6 RON/Gcal, propunere care ar urma sa fie supusa discutiei si aprobarii consiliului local municipal.