Cartea de la pagina 8: 24 DE POVEŞTI ÎN AŞTEPTAREA CRĂCIUNULUI, ANNE LANOE, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2013 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: 24 DE POVEŞTI ÎN AŞTEPTAREA CRĂCIUNULUI, ANNE LANOE, Editura Curtea Veche, Bucureşti, 2013

Calitatea tipografică a volumului este excepţională, imaginile care însoţesc textele fiind extrem de atractive pentru cei mici.
în paginile cărţii, copiii vor putea lectura poveşti precum „Legenda primului brad de Crăciun", „Cizmarul şi spiriduşii", „Legenda Sfântului Nicolae", „Poveste de Crăciun", „Fetiţa cu chibrituri", „Darurile magilor", „Spărgătorul de Nuci şi regele şoarecilor", sau „Primul Crăciun".
Cartea îmbină armonios legendele biblice cu fascinantele istorisiri ale unor scriitori celebri care au abordat în operele lor tema Crăciunului.
Copiii pot urmări minunatele destine ale unor personaje de neuitat şi se pot bucura astfel, alături de cei mari de frumuseţea sărbătorilor de iarnă.
Aşadar, din paginile acestei frumoase cărţi putem afla povestea lunilor anului, în „Cei doisprezece poştalioni", putem să înţelegem semnificaţia şi unicitatea zilei de Crăciun alături de Amy căreia tatăl îi spune o poveste despre o fetiţă ce şi-ar fi dorit să fie Crăciunul în fiecare zi, putem să ne bucurăm de veşnicia bradului, frumos redată în legenda acestuia, să pătrundem în lumea neştiută a trolilor, care se bucură şi ei, ca toată lumea de sărbătoarea Crăciunului, sau putem încă o dată să trăim magia „Primului Crăciun" alături de Maria şi pruncul Iisus.
"Totul a început în seara de 24 decembrie. Casa în care s-a petrecut această întâmplare era luminată toată, de ţi-era mai mare dragul s-o priveşti. Pomul de Crăciun, aşezat pe o masă, aşa cum e obiceiul în Scandinavia, era încărcat de ghirlande, jucării şi lumânări, iar copiii din casă ţopăiau de bucurie şi de nerăbdare." Astfel este descrisă atmosfera de Crăciun în carte şi cu siguranţă ea se va regăsi şi în casele micuţilor care vor parcurge rândurile acestor istorisiri ce le vor bucura sufletele.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro