Cartea de la pagina 8: FEREASTRA DE LA VENEŢIA, SILVIA KERIM, Editura Carminis, Piteşti, 2013 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: FEREASTRA DE LA VENEŢIA, SILVIA KERIM, Editura Carminis, Piteşti, 2013

 A lucrat la Radio România, Direcţia culturală. Fiind pasionată de teatru şi film a scris proză pentru copii, a colaborat cu regizori celebri şi a scris scenarii pentru AnimaFilm. Este autoare de musicaluri pentru copii, difuzate la TVR1 şi TVR2, dar şi a mai multor cărţi de memorialistică recompensate cu numeroase premii. A fost distinsă cu Ordinul "Meritul Cultural - în grad de Cavaler" acordat de preşedintele României în 2004, an în care i s-a acordat şi titlul de „Femeia anului" de către American Biographical Institute.

"Fereastra de la Veneţia" este o carte autobiografică despre care autoarea afirmă că „evocă (...) copilăria mea petrecută în Bucureştiul interbelic, adică într-o capitală pe drept cuvânt numită Micul Paris, ea este un fel de privire nostalgică spre un trecut condamnat să nu se mai întoarcă vreodată. Nici ca bunăstare, nici ca respect profund pentru valorile numite religie, cultură, dragoste de muncă, de tradiţie..."
Prima ediţie a acestui volum a apărut în anul 1983 în 24.000 de exemplare, care s-au vândut în aproximativ trei săptămâni, în ciuda faptului că manuscrisul fusese cenzurat de regimul totalitar de atunci. Ediţia apărută în 2013, la editura Carminis este cea definitivă, fiind precedată de mai multe reeditări, şi are meritul de a aduce în vizorul publicului mari personalităţi pe care autoarea le-a întâlnit de-a lungul timpului în Bucureşti sau în călătoriile sale prin lume.
"Fereastra de la Veneţia - o carte unică în literatura noastră graţie acelui suflu al memoriei ce controlează fiecare cuvânt, fiecare literă a volumului. Cartea sa reţine «oameni, ani, viaţă»... de aceea ea se citeşte «à bout de souffle», cu sufletul la gură...
Este o carte atât de caldă, de dezinvoltă, de copleşitoare, ce conţine în substanţa ei câteva decenii bune din viaţa unei sensibile scriitoare. Filtrate de timp, faptele au astăzi farmecul magic al basmului, chiar dacă tot ce ne este înfăţişat este riguros probat de documente şi de imagini fotografice ataşate textului cărţii." (Titus Vîjeu)
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro