Volumul apărut la editura Litera în anul 2012 nu trebuie să lipsească din bucătăria niciunei persoane pasionate de arta culinară.
în deschiderea cărţii autoarea oferă câteva sfaturi cu privire la instrumentele necesare într-o bucătărie şi dezvăluie o serie de secrete ale bucătăriei.
Cartea conţine 190 de reţete ilustrate, uşor de preparat, simple şi ieftine, pentru orice ocazie. Reţetele sunt structurate pe două părţi - "Dileme în bucătărie" şi "Delicii în bucătărie".
Prima parte conţine reţete uşoare şi rapide care pot fi de un real folos celor care vor să savureze o gustare sau să improvizeze o cină cu ceea ce au în frigider. Pizza, pastele, preparatele cu brânză, şniţele, diverse preparate cu pui, peşte, salate, dar şi sosuri diverse, alături de câteva deserturi delicioase şi economice sunt prezente în paginile cărţii.
în partea a II-a, autoarea oferă publicului câteva reţete grupate în categoria „delicii" care pot răsfăţa papilele gustative ale celor care au curiozitatea să încerce propunerile Nigellei Lawson. Carne, cartofi, orez, fructe de mare, lasagna, legume, împreună cu secretele unor feluri de mâncare apetisante se regăsesc în acest volum care atrage atât prin varietatea reţetelor propuse, cât şi prin calitatea tipografică impecabilă.
"Viaţa în bucătărie înseamnă diferite stări de spirit şi multe mese. Reţetele prezentate în carte încearcă să reflecte acest fapt şi, mai mult, să-l celebreze. La fel ca şi alte cărţi ale mele (cele scrise înainte şi după ce am lăsat ideile pentru aceasta carte să dospească o vreme), şi aceasta se bazează pe premisa că bucătăria este un loc unde trebuie să te simţi constant bine, iar mâncarea preparată aici să fie hrană nu numai pentru trup, ci şi pentru suflet." afirmă autoarea în Introducerea cărţii.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.
