Cartea de la pagina 8: SCRIITOR îN COMUNISM (nişte amintiri), ŞTEFAN AGOPIAN, Editura Polirom, Iaşi, 2013 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la pagina 8: SCRIITOR îN COMUNISM (nişte amintiri), ŞTEFAN AGOPIAN, Editura Polirom, Iaşi, 2013

Activitatea sa literară este una deosebit de prolifică, fiind deseori recompensat cu premii şi distincţii specifice. Ca publicist se remarcă prin activitatea de redactor la "Academia Caţavencu" şi apoi la revista „Cţavencii", unde publică un serial numit „Scriitor în comunism", recenzii şi alte articole ocazionale.
în anul 2013 apare la editura Polirom volumul "Scriitor în comunism (nişte amintiri)", o carte de memorii povestite de autor cu deosebită plăcere.
în centrul relatărilor se află autorul, este urmărit destinul său de scriitor, ceea ce devine de nenumărate ori un prilej de rememorare a altor întâmplări ce au ca protagonişti alte nume cunoscute ale literaturii române. în carte nu se respectă un fir cronologic, însă memoriile adunate în scris sunt coerente, iar subiectivitatea specifică autobiografiei îl determină pe cititor să creadă în adevărul celor relatate.
Agopian ne introduce în lumea literară din timpul comunismului, portretele făcute unor personalităţi scriitoriceşti ale epocii respective fiind punctul principal de atracţie al cărţii. Nichita Stănescu, Alexandru Paleologu, Marin Preda, Eugen Simion, Nicolae Manolescu, Radu Tudoran sunt câteva dintre marile nume care şi-au intersectat cândva destinele cu cel al lui Agopian şi cărora scriitorul le dedică un număr mai mare sau mai mic de pagini în cartea sa.
Limbajul este şi el extrem de atractiv, autorul folosind o exprimare colocvială, deseori comică, uneori chiar vulgară.
Aşadar memoriile lui Ştefan Agopian sunt amintiri despre sine şi despre alţii din nişte vremuri care necesitau sacrificiu, perseverenţă, compromisuri şi nu în ultimul rând şansă pentru a beneficia de posibilitatea de a spune ceva lumii.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro