Cartea de la paginja 8: BĂRBAŢI FĂRĂ FEMEI, HARUKI MURAKAMI, Editura Polirom, Iaşi, 2014 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la paginja 8: BĂRBAŢI FĂRĂ FEMEI, HARUKI MURAKAMI, Editura Polirom, Iaşi, 2014

Dintre scrierile de succes ale autorului putem aminti: „Pădurea norvegiană", „în căutarea oii fantastice", "La sud de graniţă, la vest de soare", "IQ84".
"Bărbaţi fără femei" este un volum de şapte povestiri scrise în stilul specific acestui scriitor, care se remarcă prin îmbinarea fantasticului subtil cu realismul magic. Atmosfera misterioasă, absurdul, superstiţiile, erotismul dau naştere unei lumi a "bărbaţilor fără femei" aşa cum spune şi titlul ultimei povestiri cuprinse în volum. Bărbaţi minţiţi, înşelaţi, dezamăgiţi, cu o existenţă misterioasă sunt protagoniştii prozelor scurte din această carte.
"Drive my car" este istorisirea unui actor care ajunge să îşi spună povestea vieţii după ce o cunoaşte pe cea care urma să devină şoferul său; "Yesterday" ne spune povestea unui student de douăzeci de ani care ajunge să se întâlnească cu iubita prietenului său; „Organul independent" ne prezintă viaţa unui chirurg estetician care este fascinat de o femeie absolut banală; „Şeherezada" este o povestire plină de mister, melancolie, erotism şi singurătate; „Kino" este povestea unui bărbat înşelat de soţie a cărui existenţă se va schimba odată cu apariţia a două personaje stranii în viaţa sa; în „Samsa" atmosfera stranie este cea care predomină; „Bărbaţi fără femei" încheie volumul şi redă povestea unui bărbat care este anunţat în mijlocul nopţii că o fostă iubită a lui s-a sinucis, aceasta fiind cea de-a treia fostă iubită care decide să renunţe la viaţă.
Pe lângă poveştile misterioase ale protagoniştilor, povestirile atrag cititorul prin incursiunile pe care autorul le face în mintea şi spiritul omului contemporan, marcat de tristeţi şi pierderi. Cartea este aşadar o scriere profundă, care necesită o aplecare atentă asupra sa pentru descifrarea tuturor mesajelor transmise.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro