Cartea de la paginja 8: ISTORIA LUI RĂZVAN, HORIA CORCHEŞ, Editura Arthur, Bucureşti, 2014 | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Cartea de la paginja 8: ISTORIA LUI RĂZVAN, HORIA CORCHEŞ, Editura Arthur, Bucureşti, 2014

Acţiunea romanului se desfăşoară cândva, în viitor, într-o lume a tehnologiei, a gadgeturilor şi consolelor cu jocuri, atunci când caietele şi cărţile în format de hârtie se mai găsesc doar la muzeu.
Răzvan, eroul cărţii, descoperă în podul casei un frumos caiet, legat în piele, al bunicului său, pe care deschizându-l, face cunoştinţă cu istoria românilor. Puştiul se minunează permanent de ceea ce află şi îi împărtăşeşte totul prietenului său, Sergiu, de curând plecat din oraş, printr-o serie de scrisori virtuale.
"Deci fii atent, că nu ştiu cum să-ţi zic să mă înţelegi şi să mă crezi, Bunucul se pare că la şcoală SCRIA (!) în caiete ceea ce spunea profesorul! Ascultă-mă bine, că nu sunt basme, n-ai decât să crezi că inventez! în primul caiet erau tot felul de formule de matematică, cred că învăţau ceva teoreme vechi de când lumea, de-acesta m-am plictisit după vreo două pagini. Al doilea era de istorie! Buuuuun! Imaginează-ţi, ISTORIE scria clar pe caiet, iar înăuntru despre tot felul de chestii care claaaaar erau din trecut! Că nu cred că inventa! Aşa! Hmmm... nu ştiu cum să îţi explic, parcă erau nişte lucruri întâmplate cândva şi pe care le învăţau cică să nu uite trecutul şi să înţeleagă cum s-a ajuns în prezent! HAAA-HAAAHAAA!"
Astfel Răzvan pătrunde într-o lume necunoscută şi alături de el şi micii cititori ai cărţii. El face o călătorie în timp şi se întâlneşte cu oameni obişnuiţi sau eroi de legendă din vremea unor domnitori precum Mircea cel Bătrân, Mihai Viteazul, Ştefan cel Mare, Iancu de Hunedoara, Vlad Ţepeş, Decebal sau Burebista. Copilul are o mulţime de întrebări la care primeşte răspunsuri. Evenimentele şi personajele sunt bine studiate din punct de vedere istoric, datele concrete fiind redate sub forma notiţelor bunicului, la care se adaugă şi un aer de legendă, ceea ce face ca această carte să fie extrem de atractivă pentru cei mici, care vor cunoaşte astfel o parte din istoria noastră între-un mod inedit, prin joc, poveste şi imagini.
Acest volum este disponibil pentru public, spre împrumut, la Biblioteca Judeţeană "Panait Istrati" Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro