CEC a devenit CEC Bank SA | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

CEC a devenit CEC Bank SA

Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) a anuntat oficial ca se numeste "CEC Bank", cea mai veche institutie bancara din Romania lansindu-si astfel o noua imagine. Momentul nu este ales intimplator, intrucit in acest an se implinesc 144 de ani de cind primul domnitor al Romaniei moderne, Alexandru Ioan Cuza, promulga decretul de infiintare a Casei de Depuneri si Consemnatiuni, devenita in timpul domniei Regelui Carol I, Casa de Depuneri, Consemnatiuni si Economii (1880) si, mai apoi, din 1949, Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC).
Pentru operatiunea de rebranding, numai in acest an, cu scopul reamenajarii si schimbarii imaginii a 600 de unitati, ar urma sa fie investiti 45 milioane lei. Totodata, CEC Bank ar urma sa aloce 5,56 milioane de euro pentru promovarea noii imagini si a unor produse noi. Astfel, pina la sfirsitul anului 2010, toate unitatile bancii, respectiv 564 in orase si “ de unitati in mediul rural, vor fi reamenajate integral. "Noua denumire, CEC Bank, imbina traditia si aspiratiile institutiei noastre, care se doreste a fi un jucator de marca in peisajul bancar romanesc. Noile culori sugereaza renasterea unei institutii, asa cum verdele simbolizeaza renasterea naturii in fiecare primavara. In fine, frunza de stejar din sigla CEC Bank, plasata pe un scut, sugereaza continuitate si traditie, autenticitate si putere, dar si siguranta si protectie", a declarat Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, adaugind ca in aceasta luna vor fi lansate produse si servicii noi adresate clientilor persoane fizice si juridice. In plus, incepind de ieri, banca a majorat dobinzile la toate categoriile de depozite atrase de la clientela nebancara.
Important de mentionat ca odata cu rebranding-ul va avea loc si o majorare a capitalului social cu 69,5 milioane de lei, din profitul aferent anului trecut ramas dupa repartizare. Capitalul social al CEC a mai fost majorat la finele anului 2006 cu 500 de milioane de lei, de la 150 de milioane de lei la 650 de milioane de lei, prin aportul in numerar al actionarului unic, Ministerul Economiei si Finantelor.
La sfirsitul primului trimestru din 2008, banca a avut un profit brut de 42 milioane lei, aproape jumatate din cistigul inregistrat in intreg anul trecut. Activele bancii se ridicau la finele lunii martie la 11,48 miliarde lei, in conditiile unui sold al creditelor de 5,75 miliarde lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro