Costurile mesei de Craciun nu pot fi mai mici de 2,5 milioane | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Costurile mesei de Craciun nu pot fi mai mici de 2,5 milioane

Am incercat, in mare, sa calculam cam cit ar ajunge acasa, o masa traditionala de Craciun, nici foarte bogata, dar nici de o saracie lucie. Am gindit noi, pentru aperitive, citeva felii de salam, citeva de cascaval, 4 - 5 chiftelute, toba, salata de boeuf, ciuperci cu maioneza, vinete cu maioneza, iar pentru ornament o rosie, citeva felii de castravete si doua trei fisiute de ardei rosu sau galben. Pentru 4 persoane, toate acestea ar costa in jur de 500.000 - 550.000 lei. Pentru pofta de mincare, neaparat, inainte de a servi aceste delicatese avem nevoie de un paharel de coniac, adica alte 150.000 lei. Felul doi, friptura de porc si cirnati proaspeti, adica inca vreo 300.000 lei, totul stropit cu o sticla de vin rosu, circa 80.000 lei.
Urmeaza sarmalutele, circa 100.000 lei. Dupa o pauza considerabila, eventual imbogatita cu citeva giumbuslucuri prin zapada, trecem la friptura de pui, adica vreo 120.000 - 150.000 lei. La pui merge un vin usor, rose sau alb, alte circa 80.000 lei. Intre timp mai asezam pe masa macar doua sticle de suc, deci 70.000 lei si apa minerala la discretie - 80.000 lei. Bem si o cafea, cam 40.000 lei si bineinteles desertul, fursecuri plus un tort, de frisca, de ciocolata sau inghetata, in total cam 300.000, dupa care deschidem sampania, sa tot fie vreo 120.000 lei. La final, fructele, care macar 150.000 lei tot ne scot din buzunare. In total, pentru 4 persoane, o masa modesta de Craciun nu poate costa mai putin de 2 - 2,5 milioane de lei.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro