Dupa cum v-am informat, la inceputul acestei saptamini, pe data de 3 septembrie, o fetita de 13 ani a fost internata in Maternitate, fiind gravida in patru luni. Initial, copila s-a prezentat insotita de mama ei la policlinica din incinta Spitalului de Obstetrica-Ginecologie pentru un control, dar medicii de specialitate au decis internarea ei in spital, pentru a fi luata in evidenta si a i se face toate analizele necesare, fiind mult prea tirziu pentru un avort. De altfel, atit parintii minorei, cit si concubinul acesteia sint decisi sa pastreze bebelusul si sa aiba grija de el, iar tinarul vrea sa-l recunoasca.
Pacienta se simte bine
In ultima perioada, numarul fetelor de pina in 16 ani care sint gravide creste intr-un ritm ingrijorator. Lunar, la Spitalul de Obstetrica-Ginecologie Braila ajung cinci-sase gravide minore pentru a naste sau pentru a face un avort.
Minora M.P. din localitatea Marasu a fost internata cu sarcina de 15-16 saptamini in urma unei relatii cu un tinar de 24 de ani, de care familia sa a stiut tot timpul, fiind vecini, iar acum, toata familia doreste sa pastreze copilul.
De precizat este faptul ca medicii nu pot cere avortul decit cu acordul familiei si numai daca sarcina pune in pericol sanatatea mamei. In acest caz, nu se pune problema unui avort, pntru ca mama este bine dezvoltata pentru virsta ei si doreste sa pastreze sarcina, la fel ca si parintii si concubinul acesteia.
Ieri, surse din cadrul Spitalului de Obstetrica-Ginecologie ne-au declarat ca pacienta se afla in continuare in Maternitate si ca urmeaza sa i se mai faca unele invetigatii. "Pacienta se simte bine, dar atit ea, cit si familia, refuza categoric sa discute cu presa", a precizat dr. Alexandru Balta, purtator de cuvint al unitatii spitalicesti.
Nici minora, nici mama acesteia nu sint de acord cu centrul maternal
Pentru ca astfel de cazuri ajung si in atentia Directiei pentru Protectia Copilului, in ziua in care minora a fost internata in spital, o echipa a acestei institutii s-a deplasat la Maternitate si a discutat cu ea, iar in ziua urmatoare, doi asistenti sociali au fost la Marasu, pentru a realiza o evaluare a situatiei. De altfel, in centrele de asistenta maternala din Braila se afla in momentul de fata 5 minore care isi cresc singure copiii. "Noi am propus minorei sa fie gazduita in centrul maternal, dar nu au fost de acord nici fata, nici mama acesteia. In prezent, fata este tinuta sub observatie, doreste chiar sa-si continuie studiile, iar tinarul doreste sa legalizeze situatia", am aflat ieri, de la Simona Cimpoaie, director-adjunct Protectia Copilului.