EXTERNE: "John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

EXTERNE: "John Jihadistul" ar fi urmat o terapie pentru gestionarea furiei

Postul de televiziune Sky News a publicat o fotografie cu Mohammed Emwazi, cunoscut sub numele de "John Jihadistul", din perioada în care era student, în timp ce o profesoară din gimnaziu a acestuia a declarat pentru BBC că tânărul a urmat o terapie pentru managementul stărilor de furie.

Postul de televiziune Sky News a dezvăluit o imagine cu Mohammed Emwazi, militantul grupării Stat Islamic cunoscut sub numele de "John Jihadistul". Cu barbă şi purtând o şapcă de baseball, imaginea apare în documentele Universităţii din Westminster, unde a studiat acesta. Anterior fusese dezvăluită o fotografie în care Emwazi apare zâmbitor la vârsta de opt ani alături de colegii săi.

Un coleg al acestuia a declarat pentru cotidianul The Sun sub acoperirea anonimatului că Emwazi era singurul musulman din clasă şi le demonstra colegilor cum se scrie în arabă.

După ce şi-a încheiat studiile, el a devenit programator, după care a plecat în Siria în 2013 şi ulterior s-a alăturat Statului Islamic. Gruparea pentru drepturile omului CAGE susţine că britanicul născut în Kuwait era "extrem de blând" şi "extrem de gentil" dar a fost hărţuit de serviciile de securitate britanice. CAGE a sugerat că MI5 ar fi contribuit la radicalizarea lui Emwazi. Downing Street a respins această sugestie, în timp ce primarul Londrei Boris Johnson a descris comentariile drept o "apologie adusă terorii".

Directorul de cercetare Asim Qureshi a declarat că familia lui Emwazi este "în stare de şoc total" la aflarea veştii că tânărul s-a alăturat grupării militante.

Potrivit unei foste profesoare citate de BBC News Online, tânărul ar fi urmat însă o terapie pentru managementul furiei în primii ani de gimnaziu. Mohammed Emwazi a urmat şcoala Quintin Kynaston din Queens Park, Londra, în urmă cu zece ani. Profesoara a declarat că el a avut nevoie de ajutor pentru a-şi controla emoţiile, dar a fost considerat o "poveste de succes" în urma terapiei.

Ea a declarat sub acoperirea anonimatului că fostul elev a fost un "băiat adorabil" care "îşi dorea cu adevărat să reuşească". "Am descoperit că era foarte nervos, am lucrat asupra acestui lucru şi i-a trebuit multă vreme să se calmeze, aşa că am depus multe eforturi ca şcoală pentru a-l ajuta să gestioneze furia şi să îşi controleze emoţiile", a declarat profesoara.

"Părea să fi funcţionat. Aveam mult respect pentru toată munca depusă pentru el la şcoala noastră", a afirmat ea. "Nu pot să cred că el a făcut asta", a conchis ea.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro