EXTERNE: REACŢIA Moscovei la acuzaţiile că se foloseşte de conflicte îngheţate | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

EXTERNE: REACŢIA Moscovei la acuzaţiile că se foloseşte de conflicte îngheţate

Declaraţiile comandantului suprem al NATO Philip Breedlove potrivit cărora Rusia se foloseşte de conflicte îngheţate - ca cel din Republica Moldova - ca instrument politic cu scopul de a exercita presiuni politice sunt "absurde", apreciază Ministerul rus de Externe, relatează agenţia rusă de stat Tass.

"Este absolut evident că declaraţiile lui Breedlove sunt în concordanţă cu campania antirusă, al cărei sunic cop este să ofere o oarecare justificare politicii agresive a NATO faţă de Rusia, paşilor pe care Alianţa (Nord-Atlantică) îi întreprinde în extinderea potenţialului său militar", a declarat Aleksandr Lukaşevici, un purtător de cuvânt al diplomaţiei ruse.

"Asemenea declaraţii sunt atât de absurde şi de departe de realitate încât nu necesită alte comentarii", a apreciat el.

"Ceea ce este confuz şi tulburător este faptul că, în ultimul timp, oficiali NATO fac tot mai des evaluări politice şi declaraţii programatice", a continuat purtătorul de cuvânt.

"Asemenea lucruri ne fac se ne întrebăm cine este de fapt în spatele actualului vector de dezvoltare a politicii NATO", a mai spus el.

Generalul american Philip Breedlove şi-a exprimat miercuri, într-o audiere în Congres, îngrijorarea faţă de faptul că agresiunea rusă din Ucraina se poate extinde în foste republici sovietice precum Republica Moldova, în contextul în care în regiunea separatistă moldoveană Transnistria sunt prezente forţe ruseşti.

Comandantul trupelor americane NATO în Europa a declarat tot miercuri, la Pentagon, că nu există o linie roşie pe care Rusia să o încalce şi care să determine Alianţa Nord-Atlantică să ajute militar Ucraina. El a declarat miercuri, în Comisia pentru Servicii Armate din cadrul Camerei Reprezentanţilor, că a prezentat opţiuni militare pe care administraţia le poate lua în considerare în Ucraina. Generalul a precizat că aceste opţiuni variază de la armament sofisticat, care necesită o formare largă, şi până la armament uşor.

Prezenţa militară a Statelor Unite şi NATO în Europa - criticată în urmă cu un an ca depăşită şi ţinând de Războiul Rece - a revenit în centrul atenţiei după ce Rusia a anexat Peninsula ucraineană Crimeea, în martie, şi pe fondul acuzaţiilor că Moscova îi susţine în prezent cu armament şi oameni pe separatiştii proruşi din estul Ucrainei împotriva forţelor proguvernamentale, ceea ce ruşii neagă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro