Fără produse modificate genetic în restaurant | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Fără produse modificate genetic în restaurant

Grupul american de restaurante cu mâncare mexicană Chipotle a anunţat că a eliminat Organismele Modificate Genetic (OMG) din meniurile oferite în Statele Unite, pentru că, până acum, nu s-a dovedit că pot fi consumate fără riscuri, relatează agerpres.ro. „Există multe dezbateri despre alimentele modificate genetic", a declarat Steve Ells, fondator şi preşedinte al grupului, într-un comunicat de presă.
Potrivit acestuia, „chiar dacă unele ţări au limitat deja sau chiar au interzis anumite OMG-uri, este clar că va mai fi nevoie de multe cercetări înainte să înţelegem cu adevărat toate implicaţiile culturilor şi consumului de OMG-uri".
„Cât timp această dezbatere continuă, noi am decis să nu mai utilizăm decât ingredientele care nu sunt modificate genetic", a mai spus Steve Ells, adăugând că Chipotle este primul lanţ naţional de restaurante care a luat acest tip de decizie.

Uleiul de floarea-soarelui

Ascensiunea rapidă a Chipotle Mexican Grill, grup cu sediul la Denver (Colorado), are la bază, în parte, calitatea alimentelor sale, a căror trasabilitate o face publică. Din motive de transparenţă, încă din martie 2013 a publicat ingredientele care aveau la bază OMG-uri.
Cele 1.800 de restaurante ale grupului şi cele din lanţul său ShopHouse SouthEast Asian Kitchen nu mai utilizează deloc OMG-uri în meniurile lor, a informat recent Chipotle.
Uleiul din soia produsă pe bază de OMG-uri a fost înlocuit cu uleiul de floarea-soarelui, la chipsuri şi „tacos". Chipotle afirmă că a găsit alternative pentru porumbul modificat genetic şi făina pentru „tortillas".

Concurenţă între giganţii fast-food

Aceste anunţuri survin într-un context de mare concurenţă între giganţii fast-food din Statele Unite, pe fondul unor modificări ale preferinţelor consumatorilor. Chipotle atrage un public tânăr şi urban pentru care aspectele „bio" sunt importante.
În sens contrar, numărul unu american în materie de fast-food, McDonald"s, este în dificultate şi caută de mai multe luni reţete-minune. El a anunţat în martie că, în SUA, nu mai serveşte pui crescut cu antibiotice.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro