El a subliniat ca, pina la aprobarea cu respectarea prevederilor legale a noului pret local al gigacaloriei, pretul de referinta al energiei termice la Braila ramine 107,5 lei/gcal. "Daca acum operatorul de termoficare furnizeaza caldura vreunui beneficiar, pretul de facturare este vechiul pret national de referinta adica 107,5 lei/gigacalorie si va ramine asa pina cind CLM stabileste altceva", a subliniat Toader.
Primarul nu crede ca Traian Adrian avea interese patrimoniale
Chestionat in problema pretului local de referinta, primarul municipiului Constantin Sever Cibu a declarat: "Din punctul meu de vedere, nu este nici o problema daca vom merge pe pretul aprobat in CLM sau pe cel de referinta. Oricum, eu nu cred ca Traian Adrian avea interese patrimoniale, dar asta o sa o hotarasca o instanta in masura. La fel de bine am putea zice ca nici unul dintre consilierii care stau la bloc nu ar fi trebuit sa voteze ca aveau interese patrimoniale. Sa vedem ce se decide in urma autosesizarii Prefecturii. Ori facem o alta sedinta de CLM, ori mergem pe pretul aprobat de noi, ori pe cel de referinta, daca asa se doreste sa se lucreze la Braila".
Reamintim ca Prefectura Braila nu a acordat inca viza de legalitate hotaririi CLM prin care se stabileste un pret local de referinta de 140,51 lei/gcal. Mai mult, institutia s-a autosesizat cu privire la exprimarea votului consilierului Adrian Traian, director adjunct si actionar al SC "CET", declansind procedura prealabila in sensul demararii propriilor cercetari legate de votul consilierului peremist. Daca in urma acestor verificari se confirma ca Traian a votat desi are interes patrimonial la "CET", Prefectura ar urma sa ceara Primariei anularea propriei hotariri, iar daca aceasta refuza, sa mearga pina la atacarea in contencios administrativ a hotaririi respective.