SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca parmezan | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SCANDAL în Statele Unite: Ce se găseşte de fapt în brânzeturile rase, care se vând ca parmezan


Prima dovadă a acestui fapt a venit în 2012, când Administraţia SUA pentru Alimentaţie şi Medicamente (FDA) a răspuns la un apel anonim şi a efectuat o inspecţie inopinată la Fabrica Castelul de Brânză din Pennsylvania.

Analiza a relevat faptul că "niciun tip de parmezan nu este folosit pentru fabricaţie". Ei afirmau că în conţinutul caşcavalului se aflau 100 procente de parmezan ras, iar produsele au fost vândute la magazinele specializate din ţară sub o etichetă care confirma această afirmaţie. În schimb, caşcavalul era făcut din brânză elveţiană, mozzarella, brânză Cheddar şi celuloză, care este fabricată din pastă de lemn.

Acest lucru nu trebuie să sperie, celuloza este un produs care se foloseşte de obicei în producţia brânzeturilor, iar FDA permite adăugarea ei în condiţii de siguranţă. Standardul industriei este acceptabil într-un volum de 2 - 4 %, doză suficentă pentru a menţine brânza stabilă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro