SOCIAL: Vârstnicii singuri pot semnala problemele medicale printr-o brăţară prevăzută cu buton de panică | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

SOCIAL: Vârstnicii singuri pot semnala problemele medicale printr-o brăţară prevăzută cu buton de panică

Vârstnicii care locuiesc singuri pot semnala cu ajutorul unei brăţări din silicon, prevăzută cu buton de panică, faptul că se confruntă cu o problemă medicală, avertismentul fiind transmis în dispeceratul Fundaţiei Crucea Alb Galbenă, care a dezvoltat proiectul cu finanţare de la Primăria Capitalei.

Fundaţia Crucea Alb Galbenă în parteneriat cu Direcţia de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti (DGASMB) şi Asociaţia de Ajutor Mutual au prezentat, vineri, Centrul Pilot de Coordonare a Serviciilor Integrate de Îngrijiri la Domiciliu din Capitală, o premieră naţională în serviciile de îngrijire la domiciliu acordate vârstnicilor.

În anul 2014, sistemul de îngrijiri integrate la domiciliu a fost completat cu un sistem de teleasistenţă prin care 100 de pacienţi au primit o brăţară tip ceas, confecţionată din silicon medical, rezistentă la apă şi conectată wireless la un telefon cu taste mari, dispozitiv legat direct la Call Center-ul Centrului Pilot.

În cazul în care bolnavul are nevoie de ajutor, acesta poate apăsa butonul roşu de pe braţ sau tastele predefinite ale telefonului legat de Call Center-ul Centrului Pilot. Prin acest dispozitiv, dispecerul identifică datele pacientului care a solicitat îngrijiri medicale şi poate trimite la faţa locului o echipă specializată de la Fundaţia Crucea Alb Galbenă, apelează 112 sau trimite către beneficiar cea mai apropiată persoană de pe lista celor care pot interveni imediat.

"Pacienţii care sunt îngrijiţi de noi sunt doar din Bucureşti, dar sunt persoane cu probleme sociale şi financiare. Pe lângă acest serviciu de teleasistenţă, care constă într-un telefon şi o brăţară, pentru ca în momentul în care au o nevoie urgentă să sune la call-center, ei primesc îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri de tip kinetoterapie, servicii acordate de îngrijitoare şi asistenţi sociali şi chiar consultaţii medicale. Noi cunoaştem foarte bine pacientul, care îi este adresa, care îi este anturajul şi putem să-l ajutăm, şi nu să sune el un vecin sau pe altcineva, că poate nu ajunge", a declarat directorul general al fundaţiei, Măriuca Ivan.

Ea a explicat că vârstnicii care au nevoie de ajutor se pot adresa DGASMB, care are un compartiment pentru persoane vârstnice, sau pot contacta direct Fundaţia Crucea Alb Galbenă.

Pentru a beneficia de servicii de îngrijire la domiciliu gratuite, solicitanţii trebuie să aibă o pensie de cel mult 1.100 de lei şi să nu locuiască în casa cuiva care ar trebui să aibă grijă de ei.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

recomandari

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro