Şef de la «Electrica» Brăila, preşedinte la Controlul Activităţilor Nucleare | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şef de la «Electrica» Brăila, preşedinte la Controlul Activităţilor Nucleare

Coordonatorul dispeceratului "Electrica" Brăila, ing. Gabril Petre, a fost numit preşedinte al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), prin decizie a premierului Victor Ponta. După o activitate de 30 de ani în domeniul energetic în cadrul "Electrica" Brăila, ultima dată ca şef serviciu Dispecer DED Brăila, filiala de distribuţie a energiei electrice Electrica Distribuţie Muntenia Nord, iar până în 2004 director tehnic al sucursalei Electrica Distribuţie - Brăila, Petre a primit chiar la finalul lunii iulie mandatul la conducerea instituţiei amintite. Odată cu funcţia de preşedinte al CNCAN, brăileanul a obţinut şi rangul de secretar de stat. Potrivit Deciziei 187/2015 (în vigoare din 29 iulie) "Începând cu data intrării în vigoare a prezentei decizii, domnul Gabril Petre se numeşte în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Comisiei Naţionale pentru Controlul Activităţilor Nucleare", la articolul doi fiind făcută în mod expres precizarea că îşi încetează aplicabilitatea o decizie a premierului prin care se asigura interimatul la conducerea instituţiei "până la numirea conducătorului instituţiei, în condiţiile legii".
Gabril Petre a absolvit Facultatea Energetică din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, promoţia 1985, iar în 2008 a făcut şi un master - "Strategii şi Politici de Management" în cadrul Universităţii de Studii Economice Galaţi.
Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare reprezintă autoritatea în domeniul reglementării, autorizării şi al controlului activităţilor nucleare din România. CNCAN are personalitate juridică şi se află în subordinea prim-ministrului, deţinând un rol important în asigurarea respectării cu stricteţe a cerinţelor de securitate nucleară şi de radioprotecţie în Romania.
Săptămâna aceasta, noul preşedinte şi-a luat efectiv postul în primire.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro