Şeful LPF spune că nu se implică în alegerile pentru FRF | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şeful LPF spune că nu se implică în alegerile pentru FRF

Preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, a declarat că nu se va implica în alegerile pentru preşedinţia Federaţiei Române de Fotbal, dar în opinia sa fostul internaţional Gheorghe Popescu are cele mai mari şanse de a câştiga şefia FRF.
"Nu mă implic în aceste alegeri, dar cred că Gică Popescu are şansele cele mai mari să fie preşedintele FRF dintre candidaţii pe care i-am văzut. Pierdere că pleacă Mircea Sandu nu pot să spun că e, din moment ce va fi preşedinte de onoare. El şi-a dat seama de un an şi ceva că e nevoie de un suflu nou şi a renunţat. Din punctul meu de vedere, Mircea Sandu a făcut foarte multe pentru fotbalul românesc", a declarat Iorgulescu la finalul Adunării Generale a LPF, la care a participat şi preşedintele FRF, Mircea Sandu, în calitate de invitat.
La alegerile pentru preşedinţia FRF, programate în 5 martie, şi-au anunţat candidatura până acum fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Vasile Avram, preşedintele FR de Minifotbal, Răzvan Burleanu, fostul fotbalist Marcel Puşcaş şi fostul internaţional Gheorghe Popescu. Totodată, numele altor oameni de fotbal, printre care Adrian Porumboiu şi Gheorghe Chivorchian, au fost vehiculate că se vor afla pe lista candidaţilor la funcţia de preşedinte al FRF. Actualul conducător al FRF, Mircea Sandu, a anunţat că nu îşi mai doreşte încă un mandat la şefia instituţiei, dar a precizat că îl sprijună pe Gheorghe Popescu la alegeri.

Nereguli comise de vechea conducere a LPF

Gino Iorgulescu a declarat, la finalul Adunării Generale a LPF, că în urma auditului efectuat s-au descoperit unele nereguli în cadrul instituţiei, nu majore, precizând că le va pune la dispoziţia organelor competente în cazul în care i se va solicitat acest lucru.
"Am informat membrii de rezultatele auditului făcut la Ligă. Nu pot să spun că sunt nereguli majore. Sunt nereguli şi dacă suntem solicitaţi de un organ competent le putem pune la dispoziţie, dar nu sunt majore. Ca o stare generală, nu sunt probleme. S-a făcut inventarierea, s-a făcut evaluarea clădirii... Deci lucruri care nu erau în obişnuinţa celorlalţi le-am făcut noi", a spus Iorgulescu.
După ce a câştigat în noiembrie alegereile pentru preşedinţia LPF, învingându-l pe fostul conducător Dumitru Dragomir, Iorgulescu a anunţat că va solicita un audit pentru a vedea care este situaţia financiară a forului.

LPF cedează comisiile jurisdicţionale la FRF

Preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal a anunţat, luni, după şedinţa Adunării Generale extraordinare a LPF, că s-a refăcut convenţia cu Federaţia Română de Fotbal astfel încât comisiile jurisdicţionale ale ligii au fost cedate acesteia.
Iorgulescu a precizat că deciziile comisiilor LPF nu erau luate în considerare dacă într-un litigiu se ajungea la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne).
Comisiile LPF vor continua să judece până la data de 1 februarie, după care comisiile FRF se vor muta la sediul LPF, unde se află toată documentaţia.
Gino Iorgulescu a precizat că fostul preşedinte al LPF, Dumitru Dragomir, a solicitat comisiile de la FRF şi acestea i-au fost cedate.
Totodată, Adunarea Generală a LPF a revocat toţi observatorii de la Liga I şi pentru noul corp de observatori se va da o testare, pentru care LPF a anunţat deja criteriile de eligibilitate.
„Era un număr foarte mare de observatori şi e nevoie de o testare pentru a cunoaşte nivelul, pentru a se face o evaluare , a spus preşedintele LPF, care a precizat că vor fi 27 de observatori la Liga I.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro