Şi deţinuţii au început şcoala | Obiectiv Vocea Brailei Mergi la conţinutul principal

Şi deţinuţii au început şcoala

Ieri, la Penitenciarul Brăila şi Penitenciarul de Minori şi Tineri Tichileşti au avut loc festivităţi de deschidere a noului an şcolar.
Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila împreună cu Şcoala generală "Nikos Katzantzakis" Brăila şi Colegiul Tehnic Costin D. Neniţescu, au asigurat organizarea cursurilor de şcolarizare pentru un număr de 135 persoane private de libertate din Penitenciarul Brăila. Deţinuţii vor urma cursuri de nivel primar, gimnazial şi liceal.
"Serviciul de Educaţie din cadrul Penitenciarului Brăila, a selecţionat un număr de 135 deţinuţi care îndeplineau condiţiile prevăzute de lege pentru a urma cursurile de şcolarizare. Pentru clasele I-IV, forma de şcolarizare «A doua şansă» au fost selecţionate 29 persoane private de libertate, la clasele V-VIII - un număr de 55 persoane, iar la clasele IX - X , forma de şcolarizare - frecvenţă redusă, au fost selecţionate 51 persoane private de libertate", a precizat purtătorul de cuvânt al unităţii, cms. şef Simona Kober. Potrivit sursei citate, la festivitatea de deschidere a noului an şcolar au participat Neaga Susanu - director Şcoala Gimnazială "Nikos Katzantzakis", Angelica Muşat - director Colegiul "C.D Neniţescu" şi invitati din comunitate aparţinând Serviciului de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Brăila.
Şi deţinuţii din Penitenciarul Tichileşti au început ieri şcoala, la festivitatea de deschidere participând cadrele didactice, lucrători ai serviciului de educaţie şi intervenţie psihosocială din cadrul penitenciarului, precum şi alţi invitaţi. Evenimentul a fost precedat de slujba oficiată de preotul capelan al unităţii. "În anul şcolar 2014 - 2015 au fost înscrise 154 persoane private de libertate, la nivel primar - 42 de elevi, la nivel gimnazial - 71 elevi şi la nivel liceal, învăţământ frecvenţă redusă, profil teoretic - 41 elevi. Ca şi în anii anteriori şi în acest an pregătirea elevilor va fi susţinută de 13 cadre didactice din cadrul Şcolii Gimnaziale Speciale Tichileşti, unitate şcolară care funcţionează în penitenciar, şi de către profesori ai Grupului Şcolar Industrial «Constantin Brâncoveanu». Programa şcolară cuprinde aceleaşi materii şi bareme de evaluare ca în toate şcolile similare din sistemul educaţional românesc", a precizat purtătorul de cuvânt al PMT Tichileşti, Ionel Dincă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053, 0740-080289
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro